POJASNIO U MEDIJIMA

Tim Cook smatra kako novi iPhonei nisu preskupi, evo i zašto

18.09.2018 u 08:39

Bionic
Reading

Glavni izvršni direktor Applea rekao je kako su jeftiniji model iPhonea dodali kako bi značajke linije X bile dostupne većem broju ljudi, ali i kako njihovi pametni telefoni igraju sve veću ulogu u životima ljudi

Kao što smo već pisali, Apple je nedavno predstavio tri nova modela iPhonea. Početna cijena najjeftinijeg modela XR je 749 američkih dolara, dok najskuplje izdanje iPhonea XS Max košta 1.449 dolara.

Apple iPhone XS Izvor: Apple / Autor: Apple

U razgovoru za Nikkei šef Applea je komentirao kako su XR dodali u liniju iPhonea kako bi značajke linije X kao što su Face ID i zaslon od ruba do ruba bile dostupne i onima kojima će iPhone XS i XS Max biti preskupi.

TEHNO VODIČ

iPhone XS vam je preskup? Bacite pogled na ove alternative

Pogledaj galeriju

S druge strane, iPhone XS Max je namijenjen prvenstveno onima kojima su se sviđale značajke iPhonea X, ali su željeli veći uređaj i spremni su za to platiti više, dodao je Cook.

Apple će prodavati prethodne generacije iPhonea 7 i 8 po sniženim cijenama. Najjeftiniji iPhone 7 koštat će 449 dolara, a najskuplji iPhone 7 Plus 669 dolara. Početna cijena modela iPhone 8 bit će 599 dolara, dok će najskuplji iPhone 8 Plus koštati 849 dolara.

  • +10
Apple iPhone XR Izvor: Apple / Autor: Apple

Govoreći o iPhoneu općenito, Cook je rekao kako je uloga koju taj uređaj igra u životima ljudi postala puno većom te kako je to brojnim kupcimadovoljno opravdanje cijene.