NOVI IZGLED

Tim Cook najavljuje kako će najveći doprinos dati - zdravlju; nove značajke stižu na poznatu Appleovu aplikaciju

10.07.2019 u 09:43

Bionic
Reading

Šef Applea Tim Cook najavio je kako će najveći doprinos te tvrtke čovječanstvu biti vezan uz zdravlje. Trinaesto izdanje operativnog sustava iOS trebalo bi donijeti nekoliko pomaka u tom smjeru

Evo pregleda što sve u Appleu spremaju za aplikaciju Health kad iOS 13 tijekom jeseni stigne na vaš iPhone.

Sveobuhvatniji početni zaslon

Redizajnirana aplikacija Health izgledat će značajno drukčije nego sadašnje izdanje jer će ponuditi brzi uvid u mjerenja koja najčešće koristite i općenito istaknuti ono što smatra važnim. Taj pregled, nazvan Summary view, omogućit će pristup pojedinačnim statistikama i drugim ključnim zdravstvenim podacima na jednom mjestu, kao i njihovu usporedbu s prethodno prikupljenim podacima.

Bolji prikaz podataka

Umjesto razasuti po raznim kategorijama, podaci će biti okupljeni u jednu kategoriju, nazvanu Health Data. Kucnete li dugme Show All Health Data u pregledu Summary, otvorit će se stranica s nedavnim očitanjima svih relevantnih mjerenja za taj dan.

KORISNO I ZABAVNO

Pomno pratite vremensku prognozu? Evo nekoliko aplikacija za koje možda niste čuli, a mogle bi vam se svidjeti

Pogledaj galeriju

Pokazat će vam napredak prema postavljenim ciljevima, otkucaje srca u mirovanju i općenito, udaljenost koju ste prehodali ili pretrčali, broj prijeđenih koraka i tome slično. Bit će moguće kucnuti na bilo koju od tih statistika ako želite dobiti više podataka.

Više uvida u aktivnosti

Nova kategorija Highlights stavit će prikupljene podatke u kontekst kako bi vam pomogla u boljem razumijevanju. Kucnete li na dugme Show All Highlights otvorit će se nova stranica gdje će biti prikazani istaknuti podaci i rezultati za svaku kategoriju, s prethodnim podacima za usporedbu.

Mjerenje sluha

Apple će također dodati dva nova mjerenja, od kojih će jedno pokazati slušate li glazbu preglasno. I to će mjerenje podatke prikazivati podatke po danu, tjednu, mjesecu i godini, ali će vas i obavijestiti procijeni li kako je zvuk u slušalicama OK (ispod 80 decibela) ili glasan (iznad 80 decibela).

Aplikacija će ponuditi smjernice za slušanje audio zapisa - primjerice, ne biste trebali slušati glazbu glasnoće 80 decibela dulje od 40 sati tjedno, dok je 90 decibela prihvatljivo tek četiri sata tjedno.

Bolje praćenje ženskog zdravlja

U nadolazeće izdanje iOS-a bit će ugrađena mogućnost praćenja i bilježenja menstrualnog ciklusa, što brojne zasebne aplikacije već odavno nude.

Aplikacija će moći predvidjeti dane kad bi trebale dobiti mjesečnicu, kao i kad ćete ju definitivno imati, temeljem podataka koje ćete unijeti pri postavljanju aplikacije. Također ćete moći unijeti podatke o, primjerice, tome koliko je obilna i koji ju simptomi prate.