NOVITETI

Televizori koje možete povezati s kućanskim uređajima

11.01.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Zahvaljujući operativnom sustavu Tizen, novu Samsungovu linija televizora SUHD moguće je povezati s pametnim telefonima i drugim uređajima

Koriste tehnologiju nano-kristalnih poluvodiča koja, tvrde u Samsungu, proizvodi široku paletu točnih boja, pružajući gledateljima 64 puta više nijansi boja u odnosu na standardne televizore.

Re-mastering sustav automatski analizira jasnoću slika kako bi umanjio dodatnu potrošnje energije i istovremeno prikazao najveću razinu kontrasta, što omogućava znatno tamniji prikaz crne boje kao i pojačanu osvijetljenost, do 2,5 puta veću od standardnih televizora.

Surađujući s vodećim hollywoodskim filmskim studijom 20th Century Fox, Samsung je optimizirao sadržaj kako bi zadovoljio vrhunsku kvalitetu standarda SUHD.


Od 2015. godine, svi Samsungovi Smart televizori, uključujući i nove SUHD televizore, temeljit će se na Tizenu, open-source platformi koja podržava web standarde za razvoj TV aplikacija.

Smart Hub je dobio novo korisničko sučelje. Sa značajkom Quick Connect, televizori automatski prepoznaju Samsungove pametne telefone, jednom kad se spoje putem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije.

Jednim pritiskom na tipku možete dijeliti video sadržaj sa Samsungovog pametnog telefona na Smart televizore. Također, možete gledati televizor putem svojih mobilnih uređaja.Bit će moguće gledati UHD filmove i TV emisije pružatelja kao što su Amazon, Comcast, DIRECTV i M-GO.

Zahvaljujući mogućnosti usklađivanja s pametnim telefonima, televizori će moći poslužiti i kao budilice, pokazat će vam vremensku prognozu, vaš dnevni raspored i druge podatke i informacije.Platforma pametnih televizora temeljena na operativnom sustavu Tizen omogućava integraciju TV prijamnika u ekosustav svih elektroničkih uređaja u kućanstvu.

Samsung će ponuditi tri nove serije SUHD televizora, oznaka JS9500, JS9000 i JS8500, koji će biti dostupni u devet veličina, dijagonala zaslona od 48 do 88 inča (od 121 do 223 centimetra).