DIGITALIZACIJA PRED VRATIMA

Sva Fordova vozila će 2017. imati Apple Carplay i Android Auto

26.07.2016 u 06:53

Bionic
Reading

Shvativši kako im je krajnje vrijeme da uhvate korak sa sve žustrijom konkurencijom koja im, ruku na srce, po pitanju digitalizacije vozila konkurira već dulje vrijeme, stručnjaci iz Forda odlučili su napraviti korak naprijed i sav vozni park u 2017. opremiti posebnom podrškom za smartfone

Proizvođač je ranije ove godine natuknuo kako bi Apple Carplay i Android Auto mogao dodati u sva vozila opremljena sustavom Sync 3. U najnovijoj službenoj izjavi potvrdili su kako će svi njihovi modeli automobila, manjih kamiona, SUV-a i električnih vozila do kraja godine imati ugrađen Sync 3.

Apple Carplay i Android Auto su, podsjetimo, softveri pomoću kojih se pametni telefoni mogu spojiti sa spomenutim operativnim sustavima na vozilo te vozaču pored standardnih informacija priskrbiti opcije poput pregleda mapa, ispisa poziva, poruka, kao i reprodukcije medija pohranjenih na uređaju.

Ford Sync 3 trailer


Apple Carplay i Android Auto do danas su bili opcija isključivo vezana uz nešto skuplje modele, no Ford to planira promijeniti proširivši opciju na skoro sva vozila u svojem (budućem) voznom parku.

Ovo su dobre vijesti za svakog tko tijekom 2017. planira kupiti novo osobno vozilo. Koliko će to utjecati na sveukupno povećanje broja prodanih Fordovih vozila, teško je zaključiti, premda sama mogućnost spajanja pametnog telefona automobil čini barem za nijansu privlačnijim.