HEAD-UP DISPLAY

Sustav Navdy želi modernizirati vaše stare automobile

22.02.2016 u 07:22

Bionic
Reading

Mnogi moderni automobili danas već u osnovnoj opremi imaju HUD (Head-Up Display), na kojem se projiciraju informacije i vozaču omogućuje bolju kontrolu bez skretanja pogleda na instrument-ploču. Mlada kompanija Navdy već godinama na tržište pokušava smjestiti rješenje kojem je potreban tek njihov dodatak te - pametni telefon

Automobili su danas sigurniji no ikad prije, no uz sve napredne tehnologije koje stižu u novim modelima, oni stariji ostaju prilično zapostavljeni. Kako to ne bi bio slučaj, žele se pobrinuti u Navdyju, dodatkom za automobile koji pomoću pametnog telefona na poseban proziran zaslon ispred vozača projicira bitne podatke i brine o sigurnosti u prometu.

Nakon što je prvi put sustav za prikaz brzine, navigacije i poruka na prozirnom zaslonu otkriven još 2014., prednarudžbe (500 dolara) su još uvijek u tijeku. Prvi uređaji bi se, naime, trebali dostaviti tek sljedeći mjesec:

Nove prednarudžbe će za dostavu ipak morati čekati drugi kvartal, jer kompanija ima ograničen proizvodni kapacitet. Naravno, ovo nije jedini ovakav proizvod na tržištu. Brojne kompanije (pa i iskusni Garmin) su se vlastitim proizvodima uključili u trku za modernizacijom starih automobila.

Od svježijih proizvoda valja izdvojiti OverDryve tablet od 400 dolara, koji starijim vozilima obećava 'brojne mogućnosti dostupne samo u modernim luksuznim automobilima'.