KARIJERE

Sunny Lee novi Samsungov šef za Europu

28.01.2014 u 18:18

Bionic
Reading

Lee preuzima poziciju europskog predsjednika tvrtke s mjesta izvršnog potpredsjednika globalne prodaje i marketinga AV divizije u Seulu

Na tom je mjestu naslijedio dosadašnjeg predsjednika SP Kima, koji se vratio u sjedište tvrtke u Seulu na poziciju direktora marketinga i voditelja globalnog B2B centra.

Sunny Lee vodit će Samsung Electronics Europe, koji pod sobom ima 18 podružnica na 27 europskih tržišta.

Fokus novog europskog predsjednika Samsunga bit će na rastu B2B tržišta i novih mogućnosti diljem Europe, kao i rast prodaje potrošačke elektronike koja uključuje nove linije vrhunskih kućanskih uređaja, televizora, mobitela i tableta.

'Naša misija u Europi neprekidno je građenje vodeće pozicije brenda tako da pomažemo našim korisnicima u njihovim poslovnim i privatnim životima, pomoću vrhunskih proizvoda i uzbudljivih sadržaja.

Također, imamo obavezu pomaganja lokalnoj zajednici u Europi, kroz stvaranje novih radnih mjesta i poticanje investicija', rekao je Lee.

U svojoj 30-godišnjoj karijeri u Samsungu Sunny Lee obnašao je niz strateških pozicija.

Prije imenovanja za predsjednika europske centrale Samsunga, Lee je bio izvršni potpredsjednik globalne prodaje i marketinga audio-video divizije u Seulu, a od 2009. do 2012. bio je predsjednik Samsung Electronicsa u Njemačkoj.