POPULARNA APLIKACIJA

Što to WhatsApp opet testira?

21.11.2017 u 10:18

Bionic
Reading

U popularnoj aplikaciji eksperimentiraju sa značajkom koja će omogućiti snimanje glasovnih poruka bez korištenja zasebnog gumba

WhatsApp je dugme za snimanje i slanje glasovnih poruka uveo još 2013. godine. Od tada pa sve dosad nisu se njime posebno bavili.

No, zato sad eksperimentiraju sa značajkom koja će omogućiti snimanje glasovnih poruka bez korištenja zasebnog dugmeta.

Evo kako bi to trebalo funkcionirati. Kad počnete snimati glasovnu poruku WhatsApp će prikazati novo klizno sučelje za dugme s mikrofonom. Nakon otprilike pola sekunde bit će vam ponuđeno da potegnete prstom po zaslonu prema gore kako biste zaključali snimanje i snimali bez korištenja dugmeta, otkrio je WABetaInfo.

Pritom ćete moći listati po prethodnim porukama dok razgovarate, za slučaj da - primjerice - trebate provjeriti podatke o kojima pričate ili se podsjetiti što trebate reći.

Nova značajka imat će i ograničenja. Dok je aplikacija zaključana za snimanje nećete moći pregledavati slike i video (iako bi korisnici iPhonea mogli iskoristiti značajku 3D Touch kako bi ih pogledali), kao i tipkati tekst.

Također, nećete moći pregledavati druge razgovore. Pokušate li, moguće je kako će snimka koju bilježite biti automatski obrisana.

Zasad još nije poznato kad će točno nova značajka postati dostupnom. Trenutno je testiraju, piše Next Web

  • +5
Deset godina Androida - deset stvari s kojima nas je zadivio Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay