DIGITALNO ČAVRLJANJE

Što se to jučer dogodilo s WhatsAppom?

23.01.2019 u 11:35

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za čavrljanje jučer nije radila. WhatsApp je tajanstveno šutljiv, a korisnici se pitaju o čemu se radi

Jučerašnji problemi s WhatsAppom odzvanjali su društvenim mrežama, što potvrđuje poznata stranica Down Detector i brojni korisnici mobilnih uređaja (iOS i Android).

Prema onima koje je zadesila greška, poruke se nisu mogle slati, a sama aplikacija se nije htjela učitati.

WhatsApp (mudro) šuti

Ovi problemi nisu utjecali na sve korisnike WhatsAppa, s naglaskom da je velik broj njih mogao pokrenuti samu aplikaciju, kao i njezinu web verziju. Problem oko cijele situacije dijelom je i sam WhatsApp koji, po već uigranoj rutini, ne obavještava svoje korisnike kada stvari krenu nizbrdo.

Da, aplikacija ima službeni Twitter, no problem je što ga nije obnavljala niti ažurirala još od 2016., no čak ni tada nije bila ažurna po pitanju hitnih obavjesti. Da stvari budu još smješnije, postoji još jedan profil pod imenom 'WhatsApp Status' koji ima doslovno jednu jedinu objavu iz 2014. u kojoj piše da postoje problemi i da na njima rade.

TEHNO SAVJETI

Ovih devet trikova za WhatsApp svakako morate znati

Pogledaj galeriju

Nevolje u raju

Poteškoće sa komunikacijom nisu mogle stići u gorem trenutku, s obzirom da i najkraći prekid usluge može utjecati na milijune ljudi. Nadalje, ovakve situacije nipošto ne idu kompaniji niz dlaku, s obzirom da je poznato da WhatsAppom u zadnje vrijeme hara sve više prevaranata i spamera. Ovome je Facebook pokušao odgovoriti ograničavanjem mogućnosti proslijeđivanja poruka, no još ne znamo koliko će to pomoći.

U svakom slučaju, vidljivo je da situacija u samoj kompaniji WhatsApp utječe i na kvalitetu usluge. Podsjetimo, prošle godine iz Facebooka je izašao i drugi suosnivač WhatsAppa koji je prije nekoliko godina aplikaciju zajedno s partnerom prodao za pozamašni iznos i mjesto u izvršnom odboru.