SAMSUNG FORUM 2011.

Što nam je Samsung pripremio za ovu godinu?

  • Autor: Goran Maravić
  • Zadnja izmjena 23.02.2011 16:49
  • Objavljeno 23.02.2011 u 13:31
Samsung Forum 2011 Budimpešta

Samsung Forum 2011 Budimpešta

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

Samsung se na ovogodišnjem forumu za novinare u Budimpešti koncentrirao na pametne televizore, iako su posjetitelji mogli razgledati cjelokupnu ponudu potrošačke elektronike za europsko tržište

Samsungov forum je godišnje događanje za novinare na kojem poznati proizvođač demonstrira sve svoje aktualne proizvode u području potrošače elektronike te kaže pokoju riječ o svojim budućim nakanama. Ovogodišnji forum se održao u Budimpešti bio je u znaku pametne televizije i pametnog života (Smart Life) kako ga vidi Samsung.

Okosnica pametnog života jest nova linija pametnih televizora baziranih na LED tehnologiji. Posebno impresivna je serija 9 pametnih LED televizora koji zbog izuzetno tankog okvira kućišta (samo pet milimetara) izgledaju gotovo kao da se sastoje isključivo od ekrana. Odlične karakteristike prikaza dopunjene su Smart TV funkcijama koje omogućavaju televizorima spajanje na internet, pregledavanje web stranica i pokretanje aplikacija posebno izrađenih za njih.

Goran Maravić

Goran Maravić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

Samsung televizor vidi kao središte zabave u kućanstvu, a tu poziciju će učvrstiti aplikacije posebno izrađene upravo za Samsungove pametne televizore. Danas je popularno otvarati specijalizirane trgovine aplikacijama pa je to učinio i Samsung za svoje televizore, a njegova trgovina već sada broji 400 aplikacija od kojih će se najpopularnijim nesumnjivo pokazati one za korištenje društvenih mreža.

Goran Maravić

Goran Maravić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

U sklopu Smart TV projekta Samsung je ostvario najavio i partnerstva sa BBC-em, France Telecomom i servisom za iznajmljivanje filmova i videoigara LoveFILM. BBC je Samsungu zanimljiv zbog iPlayera koji omogućava pregledavanja programskog sadržaja te renomirane TV kuće do tjedan dana unatrag.

Ta usluga prilično nalikuje televizijskom programu na zahtjev, a nudi se jedan od najkvalitetnijih programa na svijetu. LoveFILMova ponuda filmova logična je suradnja s projektom koji se vrti oko televizije, a France Telecom u tu priču ulazi na način da će uslugu pomoći prenijeti i na druge uređaje. Već sada Samsung navodi da je moguće sadržaj s pametnih televizora pratiti na Tab računalima putem bežične mreže, a France Telekom će pomoći širenju usluge na Galaxy uređaje.

Goran Maravić

Goran Maravić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

Samsung je najavio snažniju prisutnost na europskom tržištu računala, pogotovo u višem rangu računala s prijenosnikom serije 9 čije je kućište napravljeno od aluminija za izradu zrakoplova. Radi se o 13-inčnom prijenosniku mase 1,31 kilograma sa snažnim komponentama.

Goran Maravić

Goran Maravić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

Pokazana je i prilično bogata linija kompaktnih fotoaparata dopunjena SLR-like modelom NX11 koji koristi svjetlosni čip APS-C dimenzija. Samsung je za NX sistem fotoaparata razvio i pripadajući komplet objektiva koji polako proširuje. U audio-video ponudi najavljena je i kamera HMX-Q10 koju mogu koristiti i ljevaci i dešnjaci zahvaljujući Switch Grip tehnologiji. Prebacivanjem kamere iz ruke u ruku sve kontrole i ekran se automatski prilagođavaju korisniku.

Na forumu su bili izloženi Galaxy S II pametni telefoni kao i tablet računalo Tab 10.1 predstavljeni u Barceloni. Novinari su bili u mogućnosti isprobati svaki od tih uređaja.

Goran Maravić

Goran Maravić

Izvor: tportal.hr / Autor: Goran Maravić

Direktor Samsung Electronicsa Europa Seokpil Kim izjavio je da je prošla, 2010. godina bila najuspješnija dosada u povijesti tvrtke te da će zarađeni novac upotrijebiti za postizanje još većeg tržišnog udjela u ovoj godini. S obzirom na proizvode pokazane na forumu, vjerujemo da će se mnogi Samsungovi planovi ostvariti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi