savitljivi smartfon

Što je Samsung Galaxy F i zašto je izazvao takvu pomutnju?

30.07.2018 u 13:51

Bionic
Reading

Otkako je Samsung priznao da razmišlja o savitljivom telefonu, pokrenula se lavina glasina o njegovim specifikacijama, izgledu i imenu

Nedavno je na površinu isplivala vijest kako Samsung razmišlja o savitljivom smartphoneu te da je ideja neko vrijeme stajala u ladici. Nije dugo trebalo da i drugi proizvođači mobilnih telefona krenu sličnim putem.

Iako se pretpostavlja da će Samsungov savitljivi telefon biti dio serije X, to ne mora biti tako. Novi, super-premium model mogao bi biti nositelj nove serije - Galaxy F, smatra jedan leaker.

Jedan kineski korisnik Twittera, koji objavljuje pod nadimkom MMDDJ_, tvitao je jednostavnu poruku 'Pozdrav, Galaxy F!', a zatim je u odgovoru na jedno pitanje seriju nazvao 'super visokom'. Do sada se pokazao kao pouzdan izvor, piše TechRadar.

Ipak, ovaj tvit ne sadrži čvrstu poveznicu sa savitljivim modelom za koljeg još nije ni sigurno hoće li se proizvoditi. No, ako se u obzir uzmu drugi tvitovi iste osobe, sve ima više smisla. Prije par dana MMDDL_ je objavio:

'BTW, savitljivi smartphone nije nazvan Galaxy X.'

Umjesto toga, Galaxy X bi se u budućnosti trebao okrenuti gejmerima, niši koja zahtijeva čvrste i kvalitetne uređaje.

Kako bi još malo zbunio svoje pratitelje, isti je leaker objavio jedan tvit u kojem stoji samo: 'Galaxy R&P'. Mnogi su to protumačili kao da uskoro možemo očekivati još novih linija pametnih telefona iz Samsunga.

Međutim, o tim je slovima ipak pruženo dodatno objašnjenje, pri čemu MMDJ_ tvrdi da će se te serije okrenuti nižem i srednjem rangu.

Iako je linija Galaxy F moguća, ove glasine ipak treba uzeti sa rezervom jer još nije ni najavljen, a kamoli u fazi proizvodnje.

Za sve žedne novih Samsungovih mašina, dobra je vijest da sljedeći događaj nije daleko. Za malo manje od dva tjedna tvrtka će predstaviti novi Galaxy Note 9. Simbolično, događaj će se održati 9. kolovoza u New Yorku.

Galaxy Note 9 u pet boja Izvor: Tech Advisor / Autor: Samsung