već iduće godine

Samsung ne prestaje s iznenađenjima: Stiže savitljivi telefon s dva zaslona?

21.07.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Već se neko vrijeme govori o tome kako Samsung planira izbaciti savitljivi telefon, a sad su i potvrdili kako se nadaju da će ga predstaviti iduće godine. Internetom već kruži navodni dizajn mobitela koji će se moći preklopiti poput novčanika

Samsung radi na savitljivom smartfonu koji će biti dostupan početkom iduće godine. Ovaj će telefon, navodno, imati 7-inčni savitljivi zaslon i moći će se preklopiti poput novčanika. Vanjska strana uređaja bi također imala neku vrstu zaslona. Ako novi mobitel bude imao dva zaslona, ​​trebao bi imati i bateriju većeg kapaciteta, što je zabrinjavajuće sjetimo li se problema s baterijom na Galaxy Noteu 7 koja je eksplodirala.

Telefon bi mogao koštati više od 1.500 dolara i prvo bi se prodavao uskoj niši, kao što su igrači video igara, prenosi The Verge.

Ovakva ideja savitljivog telefona nije nova za Samsung; već se godinama piše o tome. U listopadu prošle godine pojavile su se slike Samsungovog patenta na kojima se mogao vidjeti navodni dizajn takvog telefona. Te su skice izgledale poprilično slično onome što sada opisuje The Wall Street Journal.

Iz Samsunga su već potvrdili da su radili na savitljivom uređaju više puta. U travnju 2017., glavni inženjer Samsung Displaya, Kim Tae-woong, izjavio je kako je tvrtka prvo bila usmjerena na zaslone bez okvira i tada se počeo razmišljati o zaslonu koji se može saviti.

TEHNO PREGLED

Ovi smartfoni trebaju stići do kraja godine i jedva ih čekamo vidjeti

Pogledaj galeriju

Od tada su predstavili nekoliko modela telefona s minimalnim okvirima oko zaslona, premda ne potpuno bez okvira pa se čini da bi razvojni tim mogao biti usmjeren na nešto novo. Osim toga, Samsung je izjavio da će vjerojatno 2019. godine objaviti telefon koji se može saviti, što se poklapa s informacijama iz The Wall Street Journala.

Za to vrijeme, druge tvrtke poput ZTE-a predstavile su savitljive telefone. ZTE Axon Mwas dostupan j u SAD-u i ima dva ne-fleksibilna zaslona. Ideja je bila da korisnici mogu gledati filmove na cijelom zaslonu i istodobno raditi nešto drugo na više mjesta. Samsungov telefon možda neće biti bolji za multitasking ili igranje, ali barem će izgledati jedinstveno.

  • +11
Samsung Galaxy Note 8 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung