SVE JE JASNO

Stiže novi Google Maps, pogledajte što donosi

16.11.2017 u 11:35

Bionic
Reading

Ako vam Googleova usluga za navigaciju u posljednje vrijeme postala dosadna, ne brinite. Stigla je velika nadogradnja koja bi svima trebala olakšati snalaženje

Ekipa iz Googleova kampusa Mountain View zasukala je rukave i priredila nam novi svježi Google Maps. Novi izgled poznatog softvera za navigaciju, kažu iz Googlea, 'sada opisuje vaš svijet iz trenutka u trenutak'.

Aplikacija sada naglašava informacije koje su aktualne pri vašoj trenutnoj aktivnosti. Primjerice, ako šećete, prikazivat će kafiće i dućane, ako putujete automobilom vidjet ćete više benzinskih crpki, a ako koristite javni prijevoz - stanice za vlakove. Ovome bi trebala pomoći novi prikaz u boji i ikone koje jasno predstavljaju obližnje usluge. Trebat će vam malo vremena da se na njih naviknete, no na sreću - ne radi se o ničemu kompliciranom.

Lakše i preglednije

'Kafići, crkve, muzeji ili bolnice imat će baš specifičnu boju i ikonu, što znači da je vrlo lako pronaći odredište na mapi' pišu iz Googlea. Primjera radi, ako ste u novom kvartu i tražite kafić, samo otvorite mapu i pronađite najbližu narančastu ikonu (znak za hranu i piće). Ove nove značajke ne stižu samo u Google Maps, već u brojne druge proizvode. Tako će vizualnu preinaku doživjeti i Google Assistant, Search, Earth i Android Auto.

Ovo nije prvi redizajn kroz koji je Google Maps prošao. Aplikacija je lansirana još 2005. te je u dvanaest godina postojanja prošao kroz niz promjena vizuala.

  • +5
Deset godina Androida - deset stvari s kojima nas je zadivio Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pixabay

Posljednji veliki dodatak bila su 'vremena čekanja' za Mape (i Search) koje pokazuju prosječno vrijeme čekanja u obližnjem restoranu, što je olakšalo odluku isplati li se čekati ili otići do drugog manje zakrcanog lokala.