NAKON SVIH GODINA...

Stiže nam novi Microsoft Paint i napokon bi mogao postati koristan!

11.10.2016 u 10:08

Bionic
Reading

Microsoft Paint je kroz nekoliko desetljeća svog postojanja prošao relativno malo izmjena. Po mnogima one su bile i nepotrebne, jer je ovaj komad softvera koji stiže s Windows oeprativnim sustavima služio najjednostavnijim mogućim grafičkim radnjama. Stvari bi se s novim izdanjem Painta ipak mogle drastično izmijeniti

Već neko vrijeme (barem od svibnja ove godine) se u glasinama govori kako Microsoft priprema potpuno novo izdanje Painta, no u službenim kanalima o tome nema mnogo govora. Neslužbeno je pak 'iskopan' i video uradak koji služi kao kratka demonstracija novih mogućnosti Painta, od kojih posebno valja izdvojiti podršku za 3D objekte.

Pored osnovnih mogućnosti Painta koji se već sada nalazi na milijunima računala, Microsoft dodaje nove umjetničke alate i mogućnost stvaranja 3D sadržaja. Svi alati koje se može vidjeti u kratkom filmiću su idealni za korištenje prstima korisnika, ali posebno olovkom za preciznost. Uz to, u Redmondu planiraju i stvaranje zajednice korisnika koja će kreirati brojne nove objekte, alate, slike i sl. namijenjeno popularizaciji ovog komada softvera:

Ne bi bilo pretjerano začuđujuće da Microsoft iskoristi nadolazeće hardversko predstavljanje Surface računala i za službenu najavu pokojeg komada softvera. Do 26. listopada nije ostalo još mnogo vremena.