SVIJET IGARA

Stiže li nam ubojica Fortnitea? Apex Legends okupio deset milijuna igrača - u manje od tri dana

08.02.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Tiho objavljeni kompetitivni pucački naslov iz radionice tvoraca Titanfalla privlači igrače od prvog dana kada je stigao na tržište, a neki već predviđaju da bi mogao konkurirati Epicovom megahitunite

Razvojni tim Respawn vjerovao je da 'riskira jako puno' iznenadnim izdavanjem pucačke igre Apex Legends, no vrlo je izgledno da se radilo o vrlo dobroj odluci. Svega tri dana nakon što je igra tiho stigla na tržište, igra ju preko deset milijuna ljudi. Fortniteu, trenutnom kralju Battle Royalea, za isti je broj igrača trebalo dva tjedna.

'Znali smo da će povlačenje franšize u ovome smijeru donijeti određenu dozu rizika, pogotovo pošto se radi o free-to-play igri koju izdajemo bez ikakve najave' napisao je direktor Respawna Vince Zampella u igrinom službenom blogu. 'No jednostavno smo se zaljubili u Apex Legends i čekali, zapravo trebali, da ga pružimo u gurke drugih ljudi...igrača'.

Pored impresivnog broja igrača, razvojni tim tvrdi da je igra dostigla jedan milijun stalnih posjetitelja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Respawn Entertainment

Apex Legends je free-to-play pucačka battle royale videoigra smještena u svemir Titanfalla. Ona povezuje stilizirane likove pune karaktera (u stilu onih iz Blizzardovog Overwatcha) te koristi temelje gameplayja koje su uspostavili Fortnite i Playerunknown's Battlegrounds. Igra također inzistira na timskoj igri, stavljajući igrače u tročlane timove, no i dalje uključuje niz alata koji zaobilaze potrebu za glasovnom komunikacijom.

Valja napomenuti da Respawn pored Apexa izrađuje i novu igru smještenu u svemiru Star Wars koja bi na tržište trebala stići iduće godine, s time da izdavač EA tvrdi da 'dolazi još Titanfalla'.

  • +3
Apex Legends - likovi Izvor: Screenshot / Autor: Electronic Arts

Zampella i njegov tim obećavaju puno, no vidjet ćemo kako će se ti planovi realizirati. Za sada nam je samo važno da konkurencija između Apex Legendsa i Fortnitea poluči napretkom u žanru koji nakon dvije godine pokazuje blage znakove umora.

Apex Legends možete skinuti besplatno, a dostupan je na PC-ju, Xboxu One i PlayStationu 4.

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Ovo su apsolutno najbolje igre koje smo zaigrali u 2018.

Pogledaj galeriju