OJAČANA ZAŠTITA

Ovo bi trebao biti najsigurniji Android smartfon na svijetu

05.03.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Svaki put kad ga pokrenete novi pametni telefon tvrtke DarkMatter provjerava sav softver kako bi otkrio promjene. Ukoliko ta provjera ne uspije, mobitel se neće pokrenuti

Tvrtka DarkMatter predstavila je novo izdanje svog top modela pametnog telefona Katim. Poput nekih BlackBerryjevih modela, Katim (arapska riječ koja označava tišinu) se temelji na ojačanom izdanju operativnog sustava Android.

Svaki put kad ga pokrenete Katim provjerava sav softver kako bi otkrio promjene. Ukoliko ta provjera ne uspije, mobitel se neće pokrenuti.

Jeste li već instalirali ove korisne aplikacije za Android? Izvor: Društvene mreže / Autor: 7 minute workout

Katim s nadzorom nastavlja i dok ga koristite. U slučaju napada koji zaprijeti zaobilaženjem ugrađenih sigurnosnih mehanizama pokrenut će proces koji će izbrisati sve na smartfonu.

Osim značajki poput zaštite od napada putem USB-a, zaključavanje Bluetootha i senzora, nudi i režim rada Shield koji isključuje značajke snimanja tijekom sastanaka, omogućava namještanje zaštite i otkrivanja, a i enkriptira podatke koje primate, šaljete i pohranjujete.

KATIM - only silence is more secure Izvor: Društvene mreže / Autor: DarkMatter

Kućište je od jednog komada aluminija (serija 7000), a zaslon dijagonale 5,2 inča (13,2 centimetra) prekriven je zaštitnim staklom Gorilla 5 obloženim ugljikom za dodatnu zaštitu.

Što se ostalih specifikacija tiče, tu su Qualcommov procesor Snapdragon 821, četiri GB RAM-a i 64 GB memorije, kamere s 12 i pet megapiksela, baterija kapaciteta 3.800 mAh koja podržava brzo punjenje, čitač otiska prsta, otpornost na vodu i prašinu (IP67)...

U paketu s Katimom dolazi više usluga, poput servisa koji omogućava 256-bitnu enkripciju od korisnika do korisnika te između poslužitelja.