SMIRIVANJE DIONIČARA

Steve Jobs se vraća na posao ovog ljeta

26.02.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Tradicionalni susret Appleovih dioničara ove srijede prošao je u pitanjima prisutnih o zdravlju prvog čovjeka kompanije te reizboru članova upravnog odbora dioničara

Stavka koja je najviše zanimala dioničare Applea bila je zdravlje Stevea Jobsa, tj. očekivano vrijeme njegova povratka na dužnosti u kompaniji. Postavljeno pitanje uopće nije iznenađujuće s obzirom na to da je upravo Steve Jobs ključna figura u Appleu i njegovi dobri potezi doveli su krajem devedesetih do uskrsnuća kompanije, a kasniji potezi, poput predstavljanja obitelji iPod te u konačnici iPhonea, do dodatnog uspjeha tvrtke na tržištu.

Sve nedoumice uklonio je Appleov direktor Arthur Levinson koji je prisutne umirio izjavom da se, otkako je 14. siječnja Jobs otišao na bolovanje, ništa nije promijenilo te da će se vratiti na svoje mjesto u Appleu već ovog ljeta.

Na istom susretu reizabran je i upravni odbor dioničara Applea, u kojem nastavljaju sjediti nekadašnji američki potpredsjednik Al Gore, izvršni googleovac Eric Schmidt te ranije spomenuti Arthur Levinson.