SVE JE U BATERIJAMA

Statusom na Twitteru Musk srušio Samsungove dionice za pola milijarde!

09.06.2016 u 14:07

Bionic
Reading

Samsung je ovih dana otkrio kako su prekinuli razvoj gorivih ćelija kako bi se fokusirali na proizvodnju baterija za električna vozila. Nedugo nakon te objave, brojne glasine počele su sugerirati da će upravo Samsung proizvoditi baterije za Tesla Motors automobile, no stvar je brzo 'poklopio' Elon Musk. To je pak uzrokovalo drastičan pad dionica Samsunga


Nakon ove objave Samsung SDI dionice su potonule za osam posto, tj. kakvih 580 milijuna dolara u vrijednosti, dok je Panasonic narastao za kakvih 800 milijuna u vrijednosti, piše Wall Street Journal. Možda se na glasine nije trebalo tako snažno reagirati, posebno s obzirom na to da Panasonic služi Tesla Motors već duže vremena te da su partneri u izgradnji Tesla Motors Gigafactory pogona.

Bilo kako bilo, Muskova poruka na društvenoj mreži Twitter imala je nevjerojatan utjecaj na vrijednost Samsunga SDI i Panasonica, koji će ekskluzivno raditi baterijske sustave za Tesla Motors Model 3. Raniji modeli su koristili baterije više proizvođača, no Panasonic je definitivno bio i ostao među najbitnijima.