OTKRIJTE GAMERSBOOK

Split i Zagreb rade Facebook za gamere

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.06.2012 14:55
  • Objavljeno 15.06.2012 u 12:31
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Što se dogodi kad sjever i jug Hrvatske udruže snage? Nastane site za gamere koji povezuje igračice i igrače s programerima koji razvijaju igre

Gamersbook je društvena platforma za gamere, streamere, blogere, izdavače te proizvođače igara i hardvera. Nakon 15 mjeseci postojanja broji preko 100 tisuća registriranih članova, koji dolaze iz svih krajeva svijeta (SAD, zapadna Europa, jugoistočna Azija, Latinska Amerika te Rusija).

'Trenutno iz dana u dan bilježimo petstotinjak novih registracija', kaže Ivan Marušić, jedan od tri suosnivača i supokretača ovog projekta. Osim njega, tu su još i Vanja Bertalan te Mario Stipanović. Htjeli su stvoriti zajednicu koja će omogućiti komunikaciju i interakciju igrača, programera i tvrtki koje se bave proizvodnjom i prodajom igara.

Po čemu se Gamersbook razlikuje od brojnih gamerskih siteova?

Za razliku od drugih gaming websiteova, koji uglavnom funkcioniraju kao newsportali
, objašnjava Ivan, Gamersbook objedinjuje sve funkcije društvene mreže, newsportala i televizije online na jednom mjestu.

Cilj nam je približiti igračice i igrače proizvođačima i izdavačima na moderan način umjesto putem foruma ili sličnih zastarjelih metoda koje su još dan danas u uporabi.


Na jednome mjestu nastojimo okupiti sve tipove igrača, bez obzira na platformu (PC, Xbox 360, PS3, Mobile) te im omogućiti da jedni s drugima komuniciraju i interaktiraju dok ih naše osoblje obavještava o zadnjim novostima i događanjima vezanim uz industriju igara.


Što se tiče samih proizvođača igara te hardvera, s njima planiramo organizirati razne nagradne igre i događanja te im omogućiti pokretanje mini-webstranica svojih kompanija i proizvoda (igara), kako bi ih izravno ili uz našu pomoć promovirali.

Odakle ideja za projekt? Kad i kako je pokrenut?

Svi članovi tima koji stoji iza ovog projekta već su godinama gameri. Zajedno su prepoznali potrebu za ovakvim siteom. Inicijativu je pokrenuo Ivan, no zajedno su mozgali i krenuli u razvoj. Gamersbook kakav je danas plod je zajedničkog rada

Gamersbook

Gamersbook

Izvor: Promo fotografije / Autor: Gamersbook

Na razvoju su počeli raditi u svibnju 2010. godine. Beta verzija je puštena online 6. studenoga iste godine, a potpuno funkcionalna verzija predstavljena je tijekom prvog dana prošlogodišnjeg sajma CEBIT, 1. ožujka. 2011. Site je otada doživio nekoliko nadogradnji.Koliko ljudi radi na projektu?

Na Gamersbooku trenutno je angažirano petnaestak djelatnika iz Splita i Zagreba. Neki su dugogodišnji gameri, drugi su developeri i menadžeri koji su već godinama prisutni na regionalnoj internetskoj sceni.

Kao cjelina za sada uspješno pokrivamo sve segmente modernog internetskog poslovanja. Ekipa iz ureda u Splitu radi na svakodnevnom ažuriranju vijesti, community managementu te odnosu s game developerima, dok je tim iz Zagreba (Web.burza) zadužen za razvoj samog projekta.


Moj je posao, zajedno s ostalim suosnivačima, stvarati i održavati odnose s potencijalnim ulagačima, strateškim partnerima i oglašivačima

To što rade u dva odvojena ureda ne predstavlja problem?

Sve uspijevamo riješiti redovnom komunikacijom putem interneta te unaprijed dogovorenim sastancima.

Koliko ste dosad uložili?

Osim vlastitog vremena i znanja, za sada nismo ulagali nikakav novac u promociju projekta. Pretpostavljam da smo uspješna početnička tvrtka koja se sama financira.

Kako namjeravate na njemu zaraditi?

Trenutno imamo par modela zarade koje aktivno testiramo te prezentiramo potencijalnim ulagačima. Idealno, to će biti unaprijed dogovorene marketinške kampanje te zarada koja se bazira na mikrotransakcijama. Odnedavno smo počeli aktivno tražiti potencijalne ulagače. Zanima nas isključivo venture kapital. Nadamo se skorom pronalasku pravoga investitora, koji se u potpunosti razumije u poslovanje i razvoj IT start-upa.

Što je u planu za budućnost?

Poboljšati projekt u svakom mogućem pogledu, neovisno o tome da li se radi o rastu broja članova ili dovođenju većeg broja strateških partnera.

194000,196743,196887,196851

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi