OKRUŽENI LJEPOTOM

Spektakularne fotke divljine Velike Britanije

30.09.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Natjecanje za najbolje fotografije života divljine The British Wildlife Photography Awards (BWP), koje se održava posljednje tri godine, objavilo je ovaj tjedan pobjednike za 2011. godinu

Ukupni pobjednik natjecanja je fascinantna fotografija meduze koju je Richard Shucksmith snimio na malenom nenastanjenom škotskom otoku Sula Sgeir. Ovo nepristupačno područje stanište je brojnih morskih životinja.

Prema pravilima BWP-a, u natjecanju mogu sudjelovati i fotografi iz drugih zemalja pod uvjetom da snimaju prirodu u Velikoj Britaniji.

Glavna nagrada iznosi 5.000 funti, a 70-ak najboljih fotografija bit će predstavljeno na putujućoj izložbi koja će svoju promociju doživjeti na WildlifeXpou 14. listopada u palači Alexandra u Londonu.

Natjecanje je organizirano u deset kategorija, od morskog života i ponašanja životinja do kukaca i života divljači u urbanim sredinama.

'Oduševljeni smo što je natjecanje nadahnulo tolik broj ljudi iz Velike Britanije da istražuje prirodu u područjima u kojima žive', rekao je jedan od sudaca u žiriju Paul Wilkinson, čelnik Living Landscapea u udruzi The Wildlife Trusts. 'Ovogodišnji kandidati pokazali su istinsku strast i ljubav prema lokalnom životu divljine. Natjecanje je posebna prilika da se prirodnom okruženju u kojem živimo oda priznanje i poštovanje koje zaslužuje', rekao je Wilkinson.