E3 2017

Sony nam je upravo dao pet razloga da poželimo PlayStation VR

14.06.2017 u 08:59

Bionic
Reading

Proizvođač PlayStationa 4 na ovogodišnjem je sajmu E3 u Los Angelesu tijekom presice potvrdio da još itekako vjeruje u virtualnu stvarnost, predstavivši pet izvrsnih naslova napravljenih za platformu PlayStation VR

Nakon što smo se prošle godine domogli PlayStationa VR, nije nam dugo trebalo da ostanemo zatečeni njegovom jednostavnošću, pristupačnošću i prihvatljivom cijenom u odnosu na konkurenciju (oko 2999 kuna). Jedina stvar koja nas je pomalo zabrinjavala to je hoće li Sony biti dovoljno motiviran uspjehom platforme da punom parom investira u razvoj naslova. Podsjetimo, Sony je naširoko poznat kao kompanija koja u jednom trenu uz ogroman entuzijazam reklamira proizvod samo da bi ga u drugom bacila na pod kao vrući krumpir.

Na ovogodišnjem sajmu elektroničke zabave E3 tijekom službene presice Sony je među brojnim nadolazećim naslovima naglasio dolazak novog vala igara za PlayStation VR. Bez okolišanja, recimo da smo izrazito oduševljeni onime što smo vidjeli.

1. Skyrim VR

Nakon najavljenog dolaska na Nintendo Switch, Skyrim je najavljen i za puno ambiciozniji port na PlayStationu VR. Bethesda je naime potvrdila da naslov dolazi na Sonyjevu konzolu za virtualnu stvarnost već ovog listopada. Svi znamo što očekivati od Skyrima, no postoji neka vrsta znatiželje kada sve što smo vidjeli pokušamo zamisliti u virtualnoj stvarnosti. Uostalom, sama ideja mlataranja oružjima u VR-u pomoću kontrolera Move najbolja je stvar ikad.

Igra je trenutno potvrđena samo za PlayStation VR, što znači da se još čeka na verzije za HTC Vive ili Oculus Rift.

The Elder Scrolls V: Skyrim – PlayStation VR E3 Izvor: Društvene mreže / Autor: Bethesda

2. Star Child

Star Child je, tako reći, prilično drukčiji od Skyrima. Riječ je o igri za VR autora Lucky's Talea i čini se prilično mračnijom od eskapada nasmiješene vjeverice. 

Star Child izgleda kao da se odvija na izvanzemaljskom planetu punom stvorenja, svemirskih brodova i divovskih robota. Igra na prvu loptu izgleda zbilja impresivno, no iskreno - htjeli bismo znati više. Također nam nije baš jasno kakvu ulogu u svemu ovome ima VR, no sigurni smo da ćemo s vremenom saznati više.

Kako izgleda igra? Bacite pogled na foršpan.

Foršpan za Star Child PlayStation VR Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

3. Bravo Team

Sve obožavatelje pucačina u virtualnoj stvarnosti oduševit će potvrda dolaska Bravo Teama na PlayStation VR. Autori su Supermassive Games, koji su prošle godine pojačali startnu kolekciju igara za PlayStation VR užasima krcanim Until Dawn: Rush of Bloodom. Bravo Team izgleda kao imerzivna pucačina iz prvog lica koja će jako dobro iskoristiti sve prednosti kontrolera PlayStation VR Aim.

Za okvirnu ideju na što igra sliči bacite pogled na foršpan.

Foršpan za Bravo Team Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

4. Moss

Ako vam je dosta opakih bojišta i misterioznim vanzemaljcima trpanih planeta, mogao bi vas zainteresirati novi naslov iz firme Polyarc. Moss je igra u kojoj pratite avanture miša promatrajući ga iz ptičje perspektive. Iako se radi o igri u kojoj dolazi do borbe, velik naglasak je na istraživanju i slagalicama. Moss odlikuju oku ugodni vizuali te dizajn koji ga čini zbilja jedinstvenim dodatkom bilo čijoj kolekciji igara za PlayStation VR.

Ne vjerujete nam? Pogledajte foršpan.

Foršpan za Moss Izvor: Društvene mreže / Autor: Polyarc

5. Inpatient

Dosta vam je slatkog i bajkovitog? Nema problema - idemo nazad na horore. Još jedan naslov koji nam dolazi iz Supermassive Gamesa je The Inpatient.

Ovdje je riječ o psihološkom hororu iz prvog lica u kojem igrač preuzima ulogu pacijenta kojemu je dijagnosticirana amnezija. Naravno, kao i kod svakog drugog horora ikad, ovdje nešto nije u redu, a na vama je da otkrijete što. Čini se da će se igra baviti donošenjem ključnih odluka koje će uvelike utjecati na način na koji će se radnja razvijati. Autor tvrdi da je ovdje riječ o prequelu koji se događa šezdeset godina prije događaja u Until Dawnu.

Tvorci igre također naglašavaju da za uživanje u igri (ako se išta takvo može nazvati uživanjem) ne trebate završiti Until Dawn.

Zanima vas kako izgleda igra? Bacite oko na foršpan.

Foršpan za Inpatient Izvor: Društvene mreže / Autor: Supermassive Games

Naravno, ovo nisu svi noviteti koje je Sony predstavio tijekom svoje prezentacije. Za potpuno iskustvo obavezno pogledajte tiskovnu konferenciju na E3-ju koju vam ovdje prenosimo u cijelosti.

Sonyjeva prezentacija za novinare na E3-ju 2017. Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony