CYBER-KRIMINAL

Hakeri ne spavaju - traže otkupninu od najpoznatijeg europskog proizvođača videoigara

13.06.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Poljski CD Projekt najpoznatiji je po svojem globalno popularnom serijalu Witcher nedavno se našao pod prijetnjom hakera koji su se domogli njegove još nedovršene igre

Vijesti o hakerskim napadima i cyber-kriminalu ne jenjavaju. Tako su došle loše vijesti vezane uz poljskog proizvođača videoigara CD Projekt RED. Njihov sljedeći projekt futuristička je adaptacija poznate stolne RPG igre Cyberpunk 2077 - misteriozni naslov o kojem se već četiri godine ne zna praktički ništa.

Developer igre je, uglavnom, trenutno u dosta nezgodnoj prilici. Netko im je, naime, ukrao dokumente koji u sebi sadrže informacije o Cyberpunku 2077, a lopovi ucjenjuju CD Projekt RED te traže novac za otkup kako sve informacije ne bi pustili u javnost. Poljski studio se u vezi svega ovoga odlučio službeno obratiti javnosti.

Dokumenti u kojima se nalaze informacije o ranoj fazi razvoja igre Cyberpunka 2077 u ovom se trenu nude za otkup, a developer je odlučio ne podleći pirtisku i javnosti jasno dati do znanja što misle o cijeloj situaciji.

Nepoznati pojedinac ili pojedinci upravo su nas obavijestili da imaju nekoliko internih datoteka koje pripadaju CD Projektu Red. Neki od tih dokumenata rani su dizajni za nadolazeću igru Cyberpunk 2077. Ponuđena nam je opcija otkupnine i u slučaju da ne platimo - ona će biti puštena u javnost. Nećemo popustiti pritisku pojedinaca ili pojedinca koji nas je kontaktirao, što znači da će ovi podaci vrlo vjerojatno završiti na internetu. Kontaktirali smo pravne službe vezano uz ovaj incident.

Dokumenti o kojima je riječ su stari i uglavnom ne predstavljaju našu viziju igre. Ako se radujete igranju Cyberpunka 2077, bilo bi najbolje da izbjegnete sve informacije koje ne dolaze izravno od nas. Kada za to dođe vrijeme, znat ćete sve o Cyberpunku 2077 - i to od nas.

CD Projekt Red Team

Iskreno se nadamo se da će se situacija završiti na najbolji mogući način i da će ovi bizarni problemi biti riješeni.

Cyberpunk 2077 Teaser Trailer