LAN NATJECANJE

Skupi ekipu i postanite prvaci League of Legends

26.06.2013 u 17:37

Bionic
Reading

Osim za titulu prvaka League of Legends, natjecatelji će boriti i za novčane nagrade u iznosu od pet, dvije i pol i tisuću i pol kuna

Gaming sekcija Visokog učilišta Algebra i hrvatski ogranak Electronic Sports League organizirat će 12. i 13. srpnja u Zagrebu prvo profesionalno League of Legends LAN natjecanje u ovoj mrežnoj igri pod nazivom ESL EXPerience LAN Tournament.

Natjecanje će se održati na Visokom učilištu Algebra – Visokoj školi za primijenjeno računarstvo, a okupit će 16 timova sa po pet igrača. Igrači i kompletna organizacija imaju na raspolaganju 45 računala koje je sa zahtjevnim hardverskim komponentama opremio sponzor MSGW.

Kao partner ovog natjecateljskog projekta ESL Hrvatska jamči da će natjecanje biti organizirano na najvišem nivou po međunarodnim standardima, te da će se igračima omogućiti dodatne mogućnosti koje kroz svakodnevno igranje ne mogu imati.

League of Legends igrat će se po formatima Summoner's rift, grupe, double elimination bracket BO1, finale BO3, a kotizacija za natjecanje iznosi 250 kuna po timu (odnosno 50 kuna po igraču). Najbolji tim bit će nagrađen financijskim iznosom od 5.000 kuna koji sponzorira Hrvatska poštanska banka na IDEEEŠ! kartici, drugoplasirane očekuje iznos od 2.500 kuna, dok brončani tim osvaja 1.500 kuna. Igrači se za ovo natjecanje mogu prijaviti na www.racunarstvo.hr/experience

Cijelo će natjecanje biti moguće pratiti putem online live streaminga s profesionalnim komentatorima na hrvatskom.

Mečevi će se prenositi cijelo vrijeme i bit će popraćeni komentarima vrsnih igrača koji se razumiju u igru. Također, prenosit će se i live intervjui s igračima i organizatorima. Osoblje zaduženo za stream sve će videomaterijale također i snimati te će kasnije one najzanimljivije i najbolje postaviti i na YouTube kanal.

'Organizacija jednog natjecanja u mrežnim računalnim igrama za Visoko učilište Algebra nije samo projekt koji pripada u segment zabave, već nam je istovremeno prilika da studentima i budućim studentima ponudimo dodatne sadržaje - iako su prijave, naravno, otvorene za sve, neovisno o tome gdje studiraju ili planiraju studirati – ali organizacijom ovakvog natjecanja ujedno pokazujemo da imamo računalnu i komunikacijsku infrastrukturu koja može podržati ovakve složenije projekte', izjavio je Hrvoje Balen, predsjednik Upravnog vijeća Visokog učilišta Algebra, o organizaciji gaming natjecanja.

'Naš cilj je jasan: želimo probuditi gamere diljem Republike Hrvatske i pružiti im ono što oni žele. Želimo sagraditi zajednicu za sve hrvatske gamere, neovisno o njihovoj dobi i lokaciji te se ovim LAN eventom želimo predstaviti kao projekt i udruga koja će raditi na realizaciji onoga što nedostaje hrvatskoj gaming sceni. League of Legends je tek početak', kaže Ivan Kosovec, voditelj Gaming sekcije VŠPR.

'Ovim turnirom želimo omogućiti hrvatskim entuzijastima videoigara mjesto na kojem će se moći zabaviti i iskazati svoju kompetitivnost u okruženju ljudi sa zajedničkim interesima. IT i gaming kultura često su usko povezani, stoga smatramo da je Visoka škola za primijenjeno računarstvo idealno mjesto za održavanje jednog ovakvog turnira. Ovo je samo jedan u nizu događaja koje planiramo, te ćemo uvijek nastojati podignuti ljestvicu kvalitete i profesionalnosti nakon ovog prvog turnira', dodaje Kristina Đurek, voditeljica Gaming sekcije VŠPR za League of Legends.