SEDAM MJESECI RADA

Siemens spojio SAP sustave T-Mobilea i Hrvatskih telekomunikacija

19.03.2010 u 14:38

Bionic
Reading

Siemensova divizija Siemens IT Solutions and Services uspješno je završila projekt spajanja poslovnih SAP sustava HT-a i T-Mobilea u jedinstveni sustav zbog procesa pripajanja društva T-Mobile Hrvatska d.o.o. društvu HT-Hrvatske telekomunikacije d.d. Riječ je o zahtjevnu projektu koji je trajao sedam mjeseci, a obuhvaćao je složene analize sustava, migraciju podataka i integraciju različitih sustava

U realizaciji ovog složenog projekta sudjelovalo je čak stotinjak članova sastavljenih od poslovnih ključnih korisnika, Siemensovih stručnjaka iz Hrvatske i Njemačke te partnera na projektu tvrtki S&T Hrvatska i GTW Management Consulting iz Austrije.

Projekt transformacije SAP sustava HT-a i T-Mobilea bio je proveden u dva dijela. U prvom dijelu su od 1. siječnja implementirane zakonski nužne promjene na SAP sustavima T-Mobilea i HT-a koje odražavaju spajanje dviju odvojenih organizacija u jedan pravni subjekt.

Transformacija SAP sustava, koja je obuhvaćala integraciju sa 16 drugih poslovnih sustava i migraciju svih povijesnih dokumenata iz šifri poduzeća T-Mobilea i HT-a u jedinstvenu šifru poduzeća HT-a, uz istodobno dodavanje polja poslovnog područja, uspješno je završena 15. veljače.

Završetkom razdoblja stabilizacije SAP sustava, 1. ožujka je uspješno zaključen cjelokupni projekt.

Projekt transformacije SAP sustava uspješno je završen zahvaljujući iznimnom zalaganju voditelja projekta – Dražene Vajler Miloš (HT poslovanje), Ljerke Oberman (HT IT) i Saše Gogića (Siemens), ali i predanom angažmanu cijelog projektnog tima u kojem su, uz konzultante iz tvrtke Siemens i njihove partnere na projektu S&T i GTW, sudjelovali i predstavnici gotovo svih poslovnih područja HT-a.

Siemens IT Solutions and Services uspješnom je realizacijom ovog projekta potvrdio svoju vodeću poziciju u pružanju IT usluga i rješenja na hrvatskom tržištu i pokazao se pravim izborom za izvedbu velikih i složenih IT rješenja.