ZNANSTVENI SKUP U CAVTATU

Sedmi svjetski CBMTS Industry kongres

  • Autor: Nela Simić
  • Zadnja izmjena 15.04.2011 18:22
  • Objavljeno 15.04.2011 u 17:02
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Cavtatu je održan 7. svjetski kongres o CBRN-u, kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj prijetnji i terorizmu. U hotelu Croatia tijekom sedam dana održane su 74 stručne radionice na kojima je prisustvovalo oko 160 uglednih svjetskih znanstvenika, biologa, kemičara te predstavnika brojnih domaćih i inozemnih organizacija i institucija iz 40 zemalja diljem svijeta

Kongres je organizirao Međunarodni organizacijski odbor u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, OPCW-om, Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija RH, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, Državnim zavodom za radiološku i nuklearnu sigurnost i ASA Ltd., a tehnički su organizatori bili časopis Zaštita tvrtke Tectus i tvrtka Perfect Meetings.

Dosad je održano 17 skupova iz serije CBMTS Industry, znanstvenih skupova koji se bave problematikom oružja za masovno uništenje, a svake se dvije godine kao domaćini skupa izmjenjuju Hrvatska i Švicarska.

Sudionici kongresa bili su i visoki predstavnici UN-a, Europske komisije i američkog FBI-ja, kao i znanstvenik iz Japana koji je na Kongresu predstavio najnovije izvješće o nuklearnoj katastrofi u nuklearnoj elektrani Fukushima.

Predsjednik Organizacijskog odbora prof. Zvonko Orehovec i predsjednik Znanstvenog odbora dr. Slavko Bokan ističu da je Kongres uspio u svakom smislu.

To je bio dosad najuspješniji skup s obzirom na visoku znanstvenu razinu, aktualnost tema te kvalitetu predavanja i predavača.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi