PREDSTAVLJANJE

Schneider kod nas zapošljava 40, u Srbiji gotovo tisuću ljudi

02.04.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Francuska tvrtka u Novom Sadu ima globalni razvojni centar za razvoj aplikacija za pametne mreže u elektrodistribucijskoj mreži, koji zapošljava oko 600 inženjera u razvoju te oko 300 inženjera koji sudjeluju u implementaciji sustava Smart Grid u svijetu

Schneider Electric je međunarodna kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju. Kompanija je osnovana u Francuskoj prije gotovo 180 godina. Sjedište je u Parizu. Posluje u više od 100 zemalja, zapošljava više od 170 tisuća ljudi. Tijekom prošle godine ostvarili su 25 milijardi eura prihoda od prodaje.

Hrvatski ogranak ima 42 zaposlena, uključujući sedam zaposlenih u predstavništvu u Bosni i Herzegovini. Osim Hrvatske, kompanija je prisutna i u svim susjednim državama.


U Novom Sadu imaju globalni razvojni centar za razvoj aplikacija za pametne mreže u elektrodistribucijskoj mreži. U centru radi oko 600 inženjera u razvoju, većinom programera i inženjera elektrotehnike te oko 300 inženjera koji sudjeluju u implementaciji sustava Smart Grid u svijetu.

Među projektima u koje je Schneider dosad sudjelovao u Hrvatskoj su Podatkovni centar Jastrebarsko, tvornica JGL Pharma Valley, IKEA, niskoenergetske poslovne zgrade u Zagrebu...

Bave se stanogradnjom i zgradarstvom, proizvodima i rješenjima koja pružaju korisnicima efikasno upravljanje električnom energijom. Od početka 2008. godine više su prisutni na tržištima industrije, energetike, podatkovnih centara i obnovljivih izvora energije.

Nude rješenja pametnog upravljanja mrežama za opskrbu električnom energijom te rješenja upravljanja podacima s jedne ili više lokacija, kao i rješenja za pametno upravljanje gradovima. Upravljaju s više od 200 urbanih projekata diljem svijeta Brazil, Kina, Indija, Europa, SAD...) Projekti se odnose na unapređenje učinkovitosti urbanih sustava - od energije i vode do transporta, što danas predstavlja velike probleme gradovima.

Bave se punjačima za električne automobile za privatne i poslovne korisnike, koje razvijaju u suradnji s proizvođačima poput Volkswagena, BMW-a i Renaulta.

Imaju i vlastito besplatno edukativno web odredište Energy University, namijenjeno stručnjacima u području energetike i podatkovnih centara.