GADGETA NA LOPATE

Samsung na sajmu CES 2011

07.01.2011 u 07:31

Bionic
Reading

Samsung je jučer u Las Vegasu predstavio svoje proizvode potrošačke elektronike za 2011.godinu predvođene novim pametnim televizorima, fotoaparatima i kamerama inspiriranim korisnicima i jednostavnim za korištenje, inovativni IT proizvodima i najnovijom mobilnom tehnologijom koja korisnicima omogućuje korištenje u domu ili u pokretu.

Za 2011. godinu Samsung je nanovo osmislio televizijske ekrane tako što je okvir televizora učinio gotovo nevidljivim. Samsungov novi ultra tanak dizajn okvira okosnica je predvodnika na području LED televizora za2011. godinu – serija D8000 i D7000 LED televizora. Obje serije nude okvir širine od samo 0,2 inča, što omogućuje veće zaslone nego ikad prije.
 
Samsungova serija D6500 plazma televizora predstavlja Samsungov ’s potpuno novi Plasma+1 dizajn koji uključuje dizajn uskog okvira kako bi korisnici mogli uživati u dodatnom inču iskoristivog zaslona koji omogućuje veći zaslon bez povećanja dimenzija samog televizora. To znači da tradicionalna plazma od 58 inča zapravo ima zaslon veličine 59 inča.
 

'U 2010. godini Samsung je svojim televizorom LED 9000, koji je ima okvir od brušenog metala te je svojom širinom od manje od 0,3 inča bio Samsungov najtanji LED TV, zamaglio granicu između tehnologije i umjetnosti,' izjavio je Sangchul Lee, viši potpredsjednik poslovne jedince Visual Display tvrtke Samsung Electronics. 'U 2011 Samsung je nastavio sa spajanjem tehnologije i umjetnosti pomičući dizajn televizora jedan korak dalje, nudeći do sad neviđeni dizajn koji se besprijekorno uklapa u domove.'
 
Nastavno na napredni dizajn, Samsung je također uključio i napredne značajke pametnih televizora kako bi korisnici mogli dobiti što je više moguće iz zabavnog iskustva.

Samsungov Smart Hub je jednostavan sustav izbornika koji omogućuje povezivanje, otkrivanje i uživanje u mnoštvu sadržaja. Korisnici mogu jednostavno pretraživati filmove, emisije i video zapise putem online usluga i po povezanim uređajima, također mogusurfati internetom na zaslonu televizora te pristupiti mnoštvu aplikacija koje se nalaze na Samsung Apps, prvom na svijetu dućanu aplikacija koji se nalazi na HDTV. Skoro svi Samsungovi televizori za 2011. godinu veličine 40 inča i više nude značajke pametnih televizora.
 
Za 2011. godinu Samsung je također predstavio i nekoliko novih TV inovacija uključujući:

- Redizajniran je daljinski upravljač sa zaslonom veličine 3 inča osjetljivim na dodir koji je predstavljen 2010. godine. Daljinski upravljač Touch Control sad je u potpunosti uređaj sa zaslonom osjetljivim na dodir koji u potpunosti nalikuje pametnom telefonu. Putem ovog daljinskog upravljača korisnici mogu nastaviti pratiti televizijski program na njegovom zaslonu dok se na televizoru emitira sadržaj sa Blu-raya

- Nova linija dodatne opreme uključujući i najlakše na svijetu 3D naočale koje su dostupne i za gledatelje s dioptrijom, HD kameru sa Skype certifikatom za konferencije, bežični punjač te nekoliko različitih zidnih nosača
 
Uz predstavljanje najnovijih televizijski inovacija, Samsung je također najavio i svoju novu liniju Blu-ray playera. Među njima je BD-6700, koji se pokreće za 3 sekunde i nudi konverziju iz 2D u 3D kao i konverziju svog sadržaja u full HD. Nadalje, Samsung je predstavio novu generaciju sustava Blu-ray kućnog kina: HT-C6730W, nudi 3D zvuk. 3D zvuk sinkronizira zvuk i video stvarajući virtualno iskustvo u kojem se zvuk 'pokreće' sa 3D slikom.
 
Digitalni prikaz: novo iskustvo i inovacije za jednostavnije korištenje
 

Kako bi pomogao korisnicima da se jednostavno povezuju sa svijetom, Samsung je predstavio najnovije digitalne fotoaparate i kamere. SH100 omogućuje da se fotografije postavljaju direktno na Facebook ili YouTube u stvarnom vremenu te može automatski pohraniti fotografije na računalo. Ovo je također prvi fotoaparat koji se uživo povezuje i s pametnim telefonom na Android platformi, kako bi se na zaslonu telefona u stvarnom vremenu mogao vidjeti prikaz koji će se upravo snimiti. Pameti telefon se također može koristiti kako bi se pristupilo GPS informacijama o lokacijama na kojima su snimljene fotografije.
 
Samsung je također predstavio i najnoviji proizvod iz linije Dual-View fotoaparata, ST700. Sustav Dual-view je razvijen 2009. godine i promijenio je način na koji se snimaju autoportreti. Na ST700 Samsung je nadogradio svoji izvorni Dual-View dizajn tako što je na prednju stranu fotoaparata postavio najveći zaslon do sada te uključivanjem značajki poput Smart Filter 2.0, koji omogućuju mnoštvo različitih efekata prilikom fotografiranja. Također, SH100, ST700, i WB210 imaju Samsungovo Interactive Smart Access korisničko sučelje, koje omogućuje jednostavan pristup svim ključnim opcijama jednostavnim prepoznavanjem dodira.
 
Samsung je predstavio i ultra tanke fotoaparate sa dugačkim zoomom – WB210 i WB700.  WB210 je inovativni digitalni fotoaparat u izrazito tankom kućištu. WB210 sadrži 12x optički zoom (24mm) i podržava 21mm super-široki kut snimanja. WB210 također ima kvalitetu slike od 14 mpx za kristalno jasne fotografije i veliki 3,5 inčni zaslon osjetljiv na dodir s novim Samsungovim sustavom Smart Access UI kako bi pružio neprikosnovenu iskoristivost. WB700 je ultra-tanki fotoaparat s 24mm ultra-širokom Schneider KREUZNACH lećom koja omogućuje savršeno širok kut snimanja, kao i nevjerojatnu 24x zoom funkciju, koju čine 18x optički zoom i 1.3x Smart Zoom te 16 mpx CCD senzor, koji omogućuje prikaze nevjerojatne kvalitete.
 
Nadograđujući se na popularnost NX11, Samsung je predstavio i niz novih leća. NX11 će biti dostupan s 18-55mm i-Function lećom, kao i dvije nove i-Function leće – 20mm pancake i 20-50mm zoom srebrna leća.
 
Od kamera, Samsung je predstavio Q10 Full HD kameru. Q10 kamera omogućuje full HD video zapise visoke kvalitete putem svojeg velikog senzora koji je osvijetljen sa stražnje strane. Kamerom se jednostavno upravlja te je dizajnirana kako bi ugodno stajala i u lijevoj i u desnoj ruci. Zaslon na kameri se automatski premješta kako bi se prilagodio ruci u kojoj se drži, što je idealno za korisnike koji tijekom snimanja vole premještati kameru iz jede ruke u drugu. Easy Operation znači da korisnici mogu kontrolirati detaljni proces, uključiti i isključiti kameru te jednostavno reproducirati zapis na LCD zaslonu, što kontrolu uređaji čini intuitivnom i bez muke, a pregledavanje snimaka je jednostavno kao i snimanje.
 

Prijenosnik serije 9 predvodnik je na području dizajna. To je prvi prijenosnik za čije kućište je korišten Duralumin. Duralumin, materijal koji se uobičajeno koristi za napredne letjelice, je snažan i lagan materijal koji prijenosnicima serije 9 pruža aerodinamičan izgled. Prijenosnici serije 9 dizajnirani su imajući u vidu performanse i živopisan SuperBright Plus zaslon s 400nit osvjetljenjem kao i živopisnom reprodukcijom boja (16 milijuna boja) te nude i definiraju kvalitetu slike kristalne čistoće kako bi omogućili oživljavanje multimedije i pružili korisnicima nezaboravno iskustvo igranja kompjuterskih igrica. Pomoću Samsungove Fast Starttehnologije i SSD , prijenosnici serije 9 pokreću se za 12 sekundi, odnosno 60 posto brže nego hard disk drive.
 
Samsung je također predstavio Sliding PC 7 seriju, prijenosnike na Windows 7 koji imaju tipkovnicu na izvlačenje. Sliding PC 7 serija ima inovativni tablet dizajn s multi-touch aplikacijama idealan za sve oblike zabave, ali zbog tipkovnicom na izvlačenje može se transformirati u računalo u preklopnom obliku za rad u pokretu.
 
Kako bi zadovolji korisnike prijenosnika kojima je potrebna veća iskoristivost, Samsung je predstavio CA 550 i CA 750 Central Station monitore. Besprijekorno ujedinjujući radnu stanicu, ultra-tanki Central Stationmonitori omogućuju korisnicima prijenosnika da izmjenjuju mobilno korištenje računala i korištenje računala na struju. Korištenjem bežičnog USB 3.0 hardverskog ključa, Central Station prepoznaje prijenosnik kad se nalazi u radijusu od jednog metra te se automatski aktivira, spajajući sve periferije i povezujući zaslone kako bi omogućio veće radno okruženje.
 
Za zaljubljenike u igrice i one koji žele unaprijediti poslovne aplikacije, Samsung predstavlja dva 3D LED monitora – SA750 i SA950. Oba monitora prepoznatljiva su po Samsungovom ultra-tankom dizajnu, a model 950 također uključuje i mogućnost konverzije iz 2D u 3D prikaz. Multifunkcionalni monitor TA950 također podržava konverziju iz 2D u 3D.
 
Samsung je također unutar svoje poslovne jedinice IT Solutions predstavio i nekoliko rješenja za povezivanje. Samsung MobilePrint App koji se može instalirati na Android uređaje poput Galaxy S pametnog telefona ili Galaxy Tab direktno će povezati korisnike sa Samsung printerom putem Wi-Fi ili mrežne veze te im omogućiti ispis fotografija, PDF dokumenata i internetskih stranica direktno s njihovog uređaja. Za one koji su neprestano u pokretu, Samsungova MobilePrint App omogućuje ispis dokumenata u posljednjem trenutku i omogućuje ima da budu povezani dok su u pokretu.
 
'Budućnost potrošačke tehnologije usmjerena je na razvoj proizvoda koji kombiniraju najnapredniji dizajn i tehnologiju i pružaju korisnicima nove i brže načine na koje mogu iskusiti omiljene sadržaje,' izjavio je Kyuho Uhm, viši potpredsjednik tima za strateški marketing poslovne jedinice IT Solutions tvrtke Samsung Electronics. 'Samsung je ponosan što korisnicima može ponuditi u potpunosti povezano korisničko iskustvo, donoseći najnovije i najbolje sadržaje putem prekrasno dizajniranih proizvoda koji korisnicima omogućuju živjeti pametniji život.'
 
Najnovija generacija inovacija Samsung Mobile-a u 2011. godini i dalje je usmjerena na brzinu, zaslon i sadržaj. Pametna iskustva u mobilnom svijetu usredotočena su najbržu isporuku na najboljim platformama, na najsvjetlije i najdinamičnije zaslone s najboljim korisničkim sučeljem te na najraznovrsnije aplikacije, igre i programe na svim uređajima.
 

Nakon nevjerojatnog uspjeha Galaxy Tab™ dostupnog u 2010. godini kod svih vodećih operatera, Samsung najavljuje Wi-Fi only verziju Galaxy Taba koji će biti dostupan na američkom tržištu u prvom kvartalu 2011. godine. WiFi-centrični Galaxy Tab pokretat će operativni sustav Android 2.2 (Froyo) te će imati TFT zaslon veličine 7 inča sa 1024 x 600 WSVGA rezolucijom. Lagan i elegantan uređaj teži samo 370 grama, debljine je 12 mm te stane u džep jakne ili torbicu. Galaxy Tab ima 16 GB unutarnje memorije i mogućnost proširenja dodatne memorije do 32 GB putem microSD. Galaxy Tab također podržava Adobe® Flash® Player 10.1 kako bi pružio unaprijeđeno iskustvo sadržaja s pristupom tisućama internetskih stranica s kompleksnim Flash aplikacijama i sadržaju. Nadalje, Galaxy Tab ima 3mpx fotoaparat na poleđini za snimanje fotografija u pokretu i 1.3 mpx fotoaparat i kameru na prednjoj strani za video chat.
 
Samsungova Media Hub aplikacija je ključna značajka Samsung Galaxy linije proizvoda, a putem suradnje s vodećim zabavnim studijima i TV mrežama, Media Hub omogućuje korisnicima posuđivanje ili posjedovanje njima najdražih filmova i televizijskih serijala te uživanje u najboljem mogućem iskustvu gledanja budući je svaki zapis optimiziran za određenu veličinu zaslona, vrstu zaslona te video i zvučne mogućnosti uređaja s Media Hubom. Po prvi put Samsung u svoju Media Hub ponudu uvrštava i vodećeg pružatelja sadržaja – CBS, koji će na Media Hubu u 2011. godini ponuditi najgledanije programe poput CSI, NCIS, Dobra žena i Opstanak. Ovime se CBS pridružio MTV Networks, NBC/Universal, Paramountu i Warner Bros. Nadalje, u 2011. godini Media Hubu će se moći pristupiti i putem Samsung Smart televizora. Tako će korisnici u SAD-u imati pristup najvećim blockbusterima ili najdražim televizijskim serijalima optimiziranim za njihove Galaxy S telefone, Galaxy Tab ili Samsung Smart TV.
 
Samsung je naveliko investirao i predan je 4G infrastrukturi i uređajima. Samsung je postao neupitan lider u end-to-end 4G rješenjima, uključujući i prvi komercijalni uređaj koji pokreće Mobile WiMAX te lansiranjem prve LTE mreže i LTE mobilnog telefona u SAD-u, budući se još 2006. godine pridružio prvoj 4G infrastrukturi u SAD-u. Slijedeći tu tradiciju mobilnih širokopojasnih inovacija, Samsung će ovog tjedna na CES-u demonstrirati svoje vodstvo una području 4G tehnologije podržavajući sve 4G standarde od LTE do Mobile WiMAX te nudeći potpuna 4G end-to-end rješenja od čipova, preko uređaja do infrastrukturne opreme.

Više o Samsungovim proizvodima na sajmu CES 2011 pogledajte na www.samsungces2011.com