NOVE TEHNOLOGIJE

Samsung je u Zagrebu predstavio najnoviji The Frame - QLED TV koji može imitirati umjetničke slike

07.11.2019 u 20:13

Bionic
Reading

Korejski proizvođač je u zagrebačkoj galeriji Oris kuća arhitekture svečano predstavio liniju televizora namjenjenih obožavateljima neupadljive estetike

Koliko god voljeli modernu tehnologiju, postoje trenuci kada ona počne remetiti naš svakodnevni životni prostor velikim ekranima, svjetlucajućim LED žaruljicama i neočekivanim zvukovima. Samsung je ovome odlučio doskočiti serijom televizora The Frame.

Ulazak u lifestyle segment

Korejski tehnološki div je u Zagrebačkoj galeriji Oris kuća arhitekture predstavio najnovije uzdanice već poznate serije diskretnih TV uređaja, aranžiravši ih kao klasičnu galeriju slika. Zahvaljujući posebnim diskretnim nosačima, i skoro nevidljivom sustavu kabela, ovi televizori jako podsjećaju na prave umjetničke slike, pogotovo ako ih se 'maskira' okvirima koji imitiraju različite vrste drva.

Iluziji umjetničke slike doprinosi One Connect Box, rješenje koje povezuje sve uređaje s televizorom putem kućišta koje se s televizorom povezuje pomoću jedne žice, kao i diskretni nosač kojim se uređaj može objesiti na oko pola centimetra od zida.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

The Frame dolazi u dijagonalama od 43 do 65 inča, te koristi specijalnu tehnologiju kako bi prepoznao kretanje i uključio 'mod za slike' kada je netko u sobi. Realističnom izgledu slika također doprinosi 4K rezolucija ekrana, HDR 10+ certifikat i niska reflektivnost stakla kombinirane sa senzorom za svjetlo koji iluziju analogne umjetnine čini još dojmljivijom.

Samsungov The Frame za 2019. je dostupan u Hrvatskoj u veličinama od 43, 49, 55 i 65 inča i po startnoj cijeni od 8.699 kuna (za model dijagonale 43 inča). Više informacija o The Frameu moguće je pronaći na službenim stranicama Samsunga.

  • +7
Samsung The Frame - predstavljanje u Zagrebu Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung