OGLEDALCE, OGLEDALCE

Samsung ima potpuno prozirni divovski zaslon

14.06.2015 u 06:47

Bionic
Reading

Samsung Display je otkrio dva nova prototipna zaslona zasnovana na OLED tehnologijama i Intelovoj RealSense 3D kamerici. Jedan od prezentiranih modela je prozirni zaslon namijenjen korištenju u izlozima, a drugi je svojevrsno ogledalo...

Korištenjem Intel RealSense tehnologije, zasloni mogu biti interaktivni bez potrebe za korisnikovim dodirom ili korištenjem nezgrapnih kaciga za AR ili VR. Primjerice OLED 'ogledalo' u buticima može poslužiti kako bi potrošači isprobali stvari na sebi prije kupovine u virtualnom svijetu.

Oba zaslona sami po sebi ne bi bili posebna novost, ali Samsung tvrdi da su tehničke karakteristike svježe predstavljenih modela u kombinaciji s Intelovom kamericom trenutni vrhunac tehnologije. Dok nisu namijenjeni općem potrošaču već korištenju u reklamne svrhe, za sada nema naznaka o većoj proizvodnji. 

384185,383612,383219,383099


Naravno, nije isključena mogućnost da će se Samsung, ionako već debelo u svijetu kućanske elektronike, odlučiti na proizvodnju kakvog pametnog ogledala za toalet, koje će integrirati demonstrirane tehnologije.

Više o tehničkim karakteristikama oba modela moguće je pronaći u službenom priopćenju