SPASONOSNA SLUČAJNOST

Samsung Galaxy Mega je toliko moćan da zaustavlja metak

04.08.2014 u 07:11

Bionic
Reading

Svako malo do nas dođe vijest o nekom mobilnom uređaju koji je spletom okolnosti nekome spasio život. Nokia je oduvijek koristila te činjenice za isticanje komponente otpornosti svojih mobilnih uređaja, a sada istu stvar može iskoristiti i Samsung

S tla Tajvana dolazi nam vijest o nepoznatom vlasniku phableta Samsung Galaxy Mega kojem je uređaj, zaustavivši metak, spasio život.

Slučaj se navodno dogodio na ulici tijekom proteklog tjedna kada je sitna čarka među dvojicom prolaznika rezultirala vađenjem pištolja te pucnjem, koji je vlasnika Mege ranio u ruku te nastavio put prema prsima. Na sreću, u džepu košulje nosio je ovaj divovski uređaj, koji je usprkos plastičnom kućištu uspješno zaustavio metak.

Nije da je nešto previše bitno, no spasilac u obliku Galaxy Mege onaj je veći, sa zaslonom dijagonale 6,3 inča.

Ako kojim slučajem ne znate, osim ovog Galaxy Mega dolazi u verziji sa zaslonom dijagonale 5,3 inča. Mega 6.3 posjeduje TFT ekran 720p razlučivosti, dvojezgreni 1.7 GHz procesor uparen s neobičnih 1.5 GB radne memorije uz bateriju kapaciteta 3200 mAh. Stražnja kamerica okida fotografije od 8 MP, a prednja 1.9 MP, a spremaju se u 8 ili 16 GB spremišne memorije proširive microSD karticama. Uređaj je mase 199 grama i dimenzija 167,6 x 88 x 8 mm.