PLAĆA JE DOBRA

Roditelji, ne čitajte: Kanadska kompanija želi zaposliti klinca koji će jesti preko sto slatkiša dnevno

03.08.2022 u 11:51

Bionic
Reading

Za ovaj neobičan zadatak Candy Funhouse je novom 'voditelju za slatkiše' spreman platiti 573,617 kuna godišnje

Sjećate li se poslova koje ste htjeli raditi kao klinac, kao profesionalni igrač videoigara (što se, izgleda, poslije vrlo često pokazalo kao ne tako dobra ideja) ili stručni kušaoc slatkiša? Kanadski online dućan slatkiša Candy Funhouse nudi poziciju za osobu koja će cijeli dan provesti isprobavajući robu, a za to im je spreman platiti 100.000 kanadskih dolara, odnosno 573,617 kuna godišnje.

Posao uključuje vođenje 'strategije za slatkiše' što u principu znači isprobavanje svih slatkiša koji dolaze u skladište. Kompanija kaže da tko god dobije posao može raditi iz Newarka, New Jerseyja ili Toronta, premda postoji otvorena opcija i za rad od kuće, prenosi Gizmodo.

'Voditelj za slatkiše' morat će mjesečno isprobati bar 3.500 poslastica, te najboljima dati 'CCO pečat', što u prijevodu znači oko 100 slatkiša dnevno. Ovo iz roditeljske i zdravstvene perspektive definitivno ne zvuči kao najbolja ideja, pogotovo uzmemo li u obzir rizik od kardiovaskularnih bolesti, kao i činjenicu da prevelika količina umjetnih sladila može uzrokovati kaos u probavnom sustavu.

Za posao nije potrebno prethodno iskustvo, no čini se da će na koncu ipak izabrati nekog tko se bavi isprobavanjem slatkiša i pozna se u društvene mreže (ili medije). Sudeći prema službenom promotivnom videu, ovo izgleda kao neka vrsta influencerskog posla. Jedini čudan dio cijele stvari je što za poziciju traže osobu staru pet godina ili više.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Candy Funhouse

Što se ostalih zahtjeva tiče, traži se netko sa 'zlatnim osjetilom okusa' i 'bez alergija na hranu'. Također valja naglasiti da se uz plaću od 100.000 CAD novom zaposleniku nudi opsežan plan dentalnog zdravlja. Oglas za radno mjesto otvoren je do 31. kolovoza.