MONETIZACIJA

Reddit počinje plaćati za kvalitetne objave: Evo kako će to funkcionirati

26.09.2023 u 14:52

Bionic
Reading

Reddit je najavio uvođenje programa putem kojeg će korisnici moći dobiti stvarni novac za virtualne bodove (gold i karma) koje prikupljaju na tom web odredištu

Ispune li unaprijed postavljene uvjete, virtualne bodove korisnici će moći unovčiti jednom mjesečno.

Zasad je program ograničen samo na korisnike starije od 18 godina u Sjedinjenim Državama, koji mogu potvrditi svoj identitet putem servisa Persona i Stripe.

Njihovi korisnički računi moraju postojati duže od 30 dana, a za monetizaciju dolaze u obzir samo sadržaji koje možete bez nelagode pokazati kolegicama i kolegama na poslu.

Reddit karma mjera je koja odražava broj pozitivnih glasova za određenu objavu. Bit će korištena kao temelj za određivanje koliko će novca pojedini korisnik moći dobiti. Kako bi došli do novca, redditori moraju zaraditi najmanje 10 Reddit golda unutar razdoblja od 30 dana. Ako ne dosegnu taj prag, stanje se vraća na nulu.

Korisnici koji imaju između 100 i 4.999 'karmi' dobit će 0,90 američkih dolara za jedan Reddit gold. Nakon što zaradite više od 5.000 karmi, možete zaraditi jedan dolar po goldu ('zlatniku').

Prijeti 'mamac za angažman'

Reddit također mijenja svoj sustav dodjele golda. Korisnici su ranije mogli kupiti novčiće, koji su zatim mogli biti korišteni za kupnju 'golda' ili drugih nagrada, koje bi potom mogli podijeliti visokokvalitetnim postovima. Reddit je ukinuo sustav nagrada i novčića kako bi 'gold' učinio jasnijim.

Sada možete pritisnuti sličicu za glasanje u aplikaciji ili prijeći kursorom (pokazivačem) računalnog miša iznad nje na radnoj površini kako biste kupili gold. Cijene počinju od 1,99 dolara za jedan gold i idu do 49 dolara za 25 golda. Dakle, ako korisnici zarade jedan dolar po goldu, to znači kako Reddit zadržava oko 50 posto uplate.

Twitter (sada nazvan X) nedavno je pokrenuo sličan program monetizacije, u sklopu kojeg pojedini tvorci sadržaja mogu ostvariti prihod od oglasa na temelju impresija koje generiraju njihovi postovi. Postoji zabrinutost da bi programi poput ovog mogli potaknuti neželjene objave ili 'mamac za angažman'.

Nova značajka bit će prvo uvedena u Redditovoj aplikaciji za mobilne uređaje, da bi kasnije ove godine postala dostupna i u web izdanju, piše Tech Crunch.