OTVOREN NATJEČAJ

Razvijte društveno koristan projekt, pokupite nagradu

02.02.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Impact Hub Zagreb, u suradnji s UniCredit Foundation i Zagrebačkom bankom, raspisao je natječaj za Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije za timove s dobrom idejom i željom da poboljšaju svijet

Tri najbolja projekta društvenog poduzetništva čekaju nagrade ukupne vrijednosti 22.500 eura.

Na natječaj, otvoren do 17. veljače, mogu se prijaviti organizacije ili timovi s najmanje dva člana koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili u fazi izrade prototipa.

Ključno je da ideja bude usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo te da tim bude odlučan raditi na transformiranju svoje ideje dok je ne pretvori u testiran proizvod ili uslugu koju će potom ponuditi kroz financijski održiv, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja.

Prioritet će imati ideje koje u fokusu imaju samozapošljavanje, razvoj mogućnosti zapošljavanja, marginalizirane skupine, unaprjeđivanje socijalnih usluga te slična pitanja s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo. Deset najboljih dobit će priliku sudjelovati u Impact Inkubatoru.


Uz pet masterclassova, posebnih programa stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja, polaznici Impact Inkubatora dobit će podršku lokalne i međunarodne zajednice okupljene uz Impact Hub te tri mjeseca članstva u coworking prostoru Impact Huba Zagreb u kojem će se program održavati.

'Naš se Inkubator fokusira na podučavanje znanja i vještina koje će, kroz izgradnju snažne poslovne osnove za poduzetničke poduhvate, povećati izglede da poduzetnici prežive na tržištu, privuku investicije i kontinuirano povećavaju svoj pozitivni utjecaj na društvo', kaže Hermes Arriaga, voditelj projekta Impact Inkubatora.

Program će završiti Demo danom, tijekom kojeg će timovi predstaviti svoje poduhvate žiriju sastavljenom od predstavnika Impact Hub Zagreba, Unicredit Foundation, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva.

'Strateška potpora stvaranju i unaprjeđivanju društvenih poduzeća u njihovim početnim fazama, u Hrvatskoj i u drugim zemljama, ključ je razvoja neprofitnog gospodarstva danas, ali i u bliskoj budućnosti', uvjeren je Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit Foundation.

Ta će fondacija početnim kapitalom poduprijeti tri nabolja tima, svaki s iznosom od 7.500 eura. Uz to, ta će tri tima podijeliti dodatnu nagradu 'YCYP - Your Choice, Your Project', u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.

'Cilj Zagrebačke banke promovirati je startupove i društvene inovacije podupirući društvena poduzeća i zadruge koje su pokretačka snaga razvoja i otvaranja novih radnih mjesta za gospodarstvo 21. stoljeća', istaknula je Diana Hrastović, članica uprave Zagrebačke banke.

Prijaviti se možete ovdje, a više informacija potražiti na stranici Impact Inkubatora