RENDEZ-VOUS INTERNET

Pratite uživo raspravu o granicama interneta

25.02.2016 u 14:31

Bionic
Reading

Kreće prva u nizu tribina u sklopu serijala 'Rendez-vous Internet: Digitalni izazovi 21. stoljeća', koje će se baviti dosegom i utjecajem interneta na život svakog od nas

Organizatori serije tribina koje će biti održavane u Hubu385 su Francuski institut u Hrvatskoj i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP.

Prva, na temu 'Granice interneta', na rasporedu je danas, 25. veljače, od 17 do 19 sati. Pri dnu ovog članka naći ćete link na streaming uživo, pa pogledajte i poslušajte što sudionici imaju za reći.

Uz Luca Lévyja, savjetnika za suradnju i kulturnu djelatnost i ravnatelja Francuskog instituta u Hrvatskoj te Ivicu Mudrinića, jednog od osnivača Huba385, posebni gost bit će francuski novinar, bloger i teoretičar interneta Xavier de la Porte, novinar i urednik javne radijske postaje France Culture te glavni urednik web odredišta Rue 89.


Tportal je nedavno objavio zanimljiv razgovor sa Xavierom de la Porteom, pa pročitajte prije no što virtualno popratite tribinu.

Sudjelovat će i Nina Obuljen Koržinek (Institut za razvoji međunarodne odnose) i Domagoj Bebić (Fakultet političkih znanosti). Obuljen Koržinek se bavi područjima kulturnih i medijskih politika, posebno u kontekstu europskih integracija, a Bebić je specijaliziran na području društveno humanističke informatike.

Sljedećih će mjeseci biti govora o temama kao što su radikalizacija društva preko ili zbog interneta, novi odnosi između vlasti i građana te kulturni sadržaj na digitalnim platformama.

S1E01: "Granice Interneta"