LIVE VIDEO STREAM

Pratite uživo predavanje o budućnosti seksa!

23.04.2013 u 15:00

Bionic
Reading

U sklopu Festivala znanosti u Zagrebu će danas u utorak, 23. 4. u 19 h u Dvorani Matice Hrvatske predavanje održati mlada britanska biologinja i popularizatorica znanosti Aarathi Prasad, autorica hita 'Like a virgin – how science is redesigning the rules of sex'

Njezina knjiga, koja govori o tome kako bi reproduktivna biologija i medicina u skoroj budućnosti mogle promijeniti svijet, izazvala je veliku pozornost britanskih medija, stručnjaka i čitatelja.U njoj Aarathi Prasad tvrdi da će mogućnost da majke, očevi i gay parovi sami, od svojih vlastitih stanica, bez potrebe za seksom i uz pomoć umjetnih maternica, stvore zdravu djecu, svijet učiniti pravednijim. Osobito to vrijedi za žene koje će se moći posvetiti karijeri bez straha zbog otkucavanja biološkog sata i gay parove koji će konačno moći imati vlastitu djecu u pravom smislu te riječi.

Ističući kako je sva potrebna tehnologija za djecu iz laboratorija već na dohvat ruke, ona tvrdi da uopće nije upitno hoće li se to dogoditi nego samo kada.

Aarathi je doktorirala na genetici tumora na Imperial Collegeu u Londonu gdje je radila na istraživanju raka. Sada se bavi popularizacijom znanosti i publicistikom.

Njezina predavanja u organizaciji British Councila održat će se i u Splitu. Moderator predavanja i razgovora s publikom bit će prof. Aleksandar Štulhofer, predavanje će biti na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

Live video stream predavanja možete pratiti u ovome članku s početkom u 19h.