svježe predstavljen

Ovo je novi OnePlus 7 Pro: Imamo sve detalje

14.05.2019 u 16:38

Bionic
Reading

Proizvođač je u dva paralelna eventa u Londonu i New Yorku predstavio najnoviju iteraciju svojih mobilnih uređaja

Kompanija koja već godinama nastoji stvoriti tržišnu nišu nudeći premijske značajke u džepu prihvatljivom paketu ove godine je odlučila napraviti iskorak i najnoviju iteraciju Androida OnePlus ponuditi u dvije varijante.

Internetom već mjesecima kruže informacije o tome koje značajke bi novi uređaji mogli predstaviti, no konačne informacije razotkrile su se tijekom prijenosa uživo.

  • +26
OnePlus 7 Pro predstavljanje uživo Izvor: Društvene mreže / Autor: OnePlus

Novi flagship

Na službenom predstavljanju u Londonu kompanija je predstavila nove uređaje OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro. Dok OnePlus 7 radi ono što smo više-manje očekivali od OnePlus serije, Pro je kompanijin prvi ulazak u premijski sektor s uređajem koji po građi i performansama nastoji konkurirati najvećim igračima na mobilnoj sceni.

'OnePlus 7 Pro postat će flagship koji će predvoditi industriju' komentirao je OnePlusov osnivač i predsjednik Pete Lau.

Procesor i softver

OnePlus 7 i njegovog većeg brata pokreću Qualcommov procesor Snapdragon 855 koji je prisutan kod svih dominantnih Androida, a pokreće ga operativni sustav Android Pi poduprijet OnePlusovim launcherom OxygenOS-om koji, navodi OnePlus, dolazi bez ikakvog bloatwarea te može biti uparen sa do 12 GB radne memorije koja koristi učinkovitiji UFS 3.0 sustav.

OxygenOS dolazi sa ugrađenom podrškom za rad na 90 Hz, navigacijskim gestikulacijama, brzim snimanjem ekrana, posvećenim gejming modom i naravno - značajkama za digitalno zdravlje.

Kako bi sve radilo brzo i bez zagrijavanja, tu je i tekuće punjenje, kao i najveća baterija koju je OnePlus koristio do danas - 4000 mAh koji, naravno, podržava OnePlusov sustav brzog punjenja Warp Charge 30. Pored OnePlusa 7 Pro najavljena je i njegova verzija koja će podržavati 5G te je prvo najavljena kao ekskluziva za UK. OnePlus 5G dolazi sa posebno dizajniranom antenom za 5G, kao i povećanim sustavom za hlađenje.

Konstrukcija i dizajn

Oba uređaja dolaze sa staklenim kućištem, s time da OnePlus 7 ima ekran zaštićen Gorilla Glass 2.5D, dok premijski Pro uređaj dolazi sa Gorilla Glassom 3D. Masivni 6,67-inčni ekran (omjer 19.5:9) OnePlusa 7 Pro koristi novu tehnologiju Fluid AMOLED koja pruža mogućnost rada u 90 Hz te je, prema prvim rezultatima testiranja DisplayMatea, jedan od najboljih i najbržih na trenutnom tržištu. Fluid AMOLED također podržava HDR10 i HDR10+.

Što se drugih zanimljivih značajki tiče, OnePlus 7 Pro šalje notifikacije paljenjem samo rubnih piksela ekrana (kada je uređaj zaključan i ugašen) te pruža mogućnost otključavanja otiskom prsta pomoću senzora unutar ekrana u samo 0.21 sekunde, što je, citiramo, najbrže otključavanje na smartfonu. OnePlus 7 Pro također je pri OnePlus uređaj koji dolazi sa ugrađenim stereo zvučnicima.

OnePlus 7 Pro dolazi u tri boje: Mirror Gray, Nebula Blue i Almond.

Kamere

OnePlus 7 Pro dolazi sa trostrukom pozadinskom kamerom koja pruža trostruki optički zum i snimanje 4K videa u 60 sličica u sekundi. Glavna kamera ima rezoluciju od 48 megapiksela, a pridruženi su joj teleofotoobjektiv od osam megapiksela, kao i ultraširoki objektiv od 16 megapiksela. Sustav kamera na OnePlusu 7 Pro prošao je testiranje na DxOMark Mobileu koji mu je dao zavidnih 111 bodova, učinivši ga smartfonom sa trećom najboljom mobilnom kamerom na svijetu.

OnePlus 7 Pro ima ekran bez brade i zubića, a prednju kameru od 12 megapiksela skriva u mehanizmu koji kamericu izvlači samo kada je ona potrebna - kada snimate selfije ili kada otključavate telefon skeniranjem lica. Selfi kamerica na OnePlusu 7 Pro (i OnePlusu 7) je Sonyjeva IMX 471.

Ona pruža mogućnost snimanja fotografija potpomognutih naprednom umjetnom inteligencijom, digitalnim zamućivanjem pozadine i beauty filtrima. Kako bi uvjerio publiku da se ne radi o krhkom mehanizmu, OnePlus je naglasio da je uređaj testirao na 300.000 otvaranja i nije primjetio niti jednu grešku. I dalje im ne vjerujete? Bacite pogle na video testiranja, samo si dajte malo ekstra vremena jer traje 12 sati. Kao dodatnu značajku sigurnosti, OnePlus je u OnePlus 7 Pro uveo i automatsko zatvaranje kamerice ako žiroskop telefona prepozna da uređaj pada na tlo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: OnePlus

OnePlus 7?

Nakon priče o 5G-u i super-premijskim uređajima, OnePlus se bacio na 'manjeg brata' ovogodišnjeg headlinera OnePlusa 7 Pro. OnePlus 7 dolazi sa velikom većinom značajki skupljeg modela uz nekoliko malih rezova poput kamere koja se sastoji od objektiva rezolucije 48 megapiksela i pomoćnog dubinskog objektiva od 5 megapiksela. Uređaj, kao i OnePlus 7 Pro, dolazi sa ugrađenim zvučnicima koji podržavaju Dolby Atmos.

Premda ima istu kameru kao OnePlus 7 Pro, OnePlus 7 ima suzu na vrhu ekrana umjesto mehanizma za izvlačenje. OnePlus 7 će također, za razliku od OnePlusa 7 Pro izaći malo kasnije, odnosno u ranom lipnju. Uređaj će biti dostupan u jednoj bolji: Mirror Gray.