KRENULO NATJECANJE

Pratite li Software Startup Academy?

19.12.2013 u 21:20

Bionic
Reading

Microsoftova Akademija za mlade softverske tvrtke ove će godine biti otvorena za studente iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, ali i za sve nezaposlene mlade ljude

Uvodnim predavanjem na Veleučilištu Vern zagrebačkim je studentima predstavljena ovogodišnja, druga po redu, Akademija za mlade softverske tvrtke Software Startup Academy.

Nakon Osijeka i Splita, Zagreb je postao treći grad u kojem je službeno započelo Microsoftovo natjecanje.

U projektu Microsofta Hrvatska prošle je godine sudjelovalo više od 1200 studenata iz Varaždina, Splita, Osijeka i Zagreba. Nakon nešto više od mjesec dana rada sa studentima Akademija je lani iznjedrila 22 projekta od kojih je pet najboljih sudjelovalo u finalu na konferenciji WinDays13.

Žiri je nakon njihovih izlaganja odabrao pobjedničko rješenje AuThink iz Splita, koje je osvojilo 40 tisuća kuna, a svim je finalistima Microsoft osigurao pristup programu BizSpark te trogodišnju softversku podršku i pristup bazama znanja.

'Želja nam je dodatnom edukacijom i potporom podignuti projekte na noge i mladima dati priliku da se predstave potencijalnim ulagačima, a osim tehnološkog obrazovanja, educirat ćemo ih kako bi stekli poslovne i društveno-komunikacijske vještine.

Vjerujemo da su startup projekti budućnost hrvatskog gospodarstva, ali smo svjesni toga da usprkos brojnim događanjima u Hrvatskoj namijenjenima budućim startupima prije naše Akademije nije postojao nijedan cjelovit program koji bi pomogao mladima na ovaj način.

Stoga nas niti ne čudi veliko prošlogodišnje zanimanje studenata, za koje sam siguran da će ove godine biti još veće', naglasio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Software Startup Academy naslanja se na nacionalni Microsoftov Imagine Cup, natjecanje studenata u sklopu kojeg razvijaju rješenja koja odgovaraju na neke od najtežih izazova čovječanstva današnjice. Prošlogodišnji pobjednici - splitski i zagrebački studenti okupljeni oko projekta AuThink - na globalnom natjecanju Imagine cup osvojili su nagradu za najbolji edukacijski projekt DreamSpark Learning Award

I ove će godine, nakon niza predavanja u veljači i ožujku koja će biti podijeljena na poslovna i tehnička, finale Software Startup Academy biti održano na konferenciji WinDays14 u Umagu od 7. do 10. travnja 2014. godine.

'Glavni cilj bit će nam predočiti studentima veliku sliku, znači naučiti ih kako svoje ideje pretvoriti u prave poslovne projekte. Osim toga, naučit ćemo ih kako da svoje razrađene projekte marketinški promoviraju te kako da sve natjeraju da se zaljube u njihove projekte.

Na kraju će naučiti i kako da od svojih projekata zarade novac, za što će trebati naučiti i kako da svoj projekt na najbolji način prezentiraju mogućim ulagačima', objasnila je profesorica Gordana Corić s Veleučilišta Vern.