ODUŠEVLJENJE IZOSTALO

Pomiješani osjećaji: Evo kako Google želi namamiti zaposlenike nazad u urede

11.08.2023 u 13:09

Bionic
Reading

Google pokušava namamiti zaposlenike natrag u ured posebnom ponudom za smještaj u hotelu tvrtke u kampusu u Mountain Viewu u Kaliforniji. Posebna ponuda trajat će do 30. rujna i služi kao još jedan pokušaj da Google uspostavi novu normu hibridnog načina kombinacijom rada od kuće i iz ureda

Googleovi zaposlenici nedavno su dobili oglas da odsjednu u kampusu od 42 hektara za 99 dolara po noćenju, a kompanija je rekla da se nada da će to 'Googleovim zaposlenicima olakšati prelazak na hibridno radno mjesto', izvještava CNBC.

Čini se da Google razmišlja na isti način kao vlasnik Twittera, odnosno X-a Elon Musk, koji je prenamijenio nekoliko uredskih radnih prostora u 'hotelske spavaće sobe' kako zaposlenici ne bi morali putovati kući.

No za razliku od Muska, koji je ponudio besplatne sobe nedugo nakon preuzimanja X, nekadašnjeg Twittera, s namjerom da radnici zapravo žive u uredu, izvršni direktor Googlea Sundar Pichai otišao je korak dalje te zahtijeva od zaposlenika da plaćaju sobe. Zaposlenici su to dužni platiti jer promaknuće potpada pod neodobrena poslovna putovanja nakon promjene politike cijele tvrtke, koja je lani značajno smanjila poslovna putovanja i događaje.

Oglasom pokušavaju namamiti radnike da skoknu, makar i nakratko, do hotela u kampusu, govoreći: 'Samo zamislite da ujutro nema putovanja do ureda, a umjesto toga možete imati dodatni sat sna i manje stresa'. 'Zatim možete izaći iz svoje sobe i na brzinu uzeti ukusan doručak ili vježbati prije nego počne posao', navodi se u oglasi, piše CNBC. Dodaje se da nakon završetka radnog dana 'možete uživati ​​u mirnoj večeri na krovu ili sudjelovati u jednoj od zabavnih aktivnosti'.

Neki zaposlenici požalili su se na internom forumu da imaju 'pomiješane osjećaje o Googleovoj akciji za hotele'. Jedan zaposlenik je napisao: 'Sada mogu vratiti dio svoje plaće Googleu'.

Drugi je zaposlenik navodno priznao da bi mjesečni boravak u hotelu u kampusu iznosio 3000 dolara mjesečno, manje od većine stanova u okolici San Francisca, dok je jedna osoba pak prokomentirala da su pogodnosti čak bolje od onoga što dobivaju u svom stanu. No tko će se odreći udobnosti svog stana za vremenski ograničen hotelski popust?

'Redovito nudimo smještaj za lokalne ili putujuće zaposlenike Googlea kako bi iskoristili naše prostore i pogodnosti', rekao je Googleov glasnogovornik Ryan Lamont za Gizmodo.