RAZMIŠLJAJU O TOME

Pokemon Go stiže na Windows 10 Mobile?

18.07.2016 u 16:11

Bionic
Reading

Microosftu je trebalo tjedan dana kako bi odgovorio na zahtjeve sad već desetina tisuća svojih korisnika koji mogu samo sa zavišću gledati svoje prijatelje kako ganjaju posvuda pokemone

Uspješnica Niantica i Pokemon Company, igra proširene stvarnosti Pokemon Go sad je službeno dostupna u 27 zemalja (od subote i u Hrvatskoj).

U nešto više od tjedan dana, koliko se nalazi na tržištu, uspjela je oboriti hrpu rekorda. Primjerice, potukla je Candy Crush, po pojedinim rpcjenama skupila više instalacija od Tindera i više prosječno aktivnih korisnika od Twittera...

Igra je koja je najbrže dosad došla do prve pozicije po prihodima na obje ključne platforme. Do prvog mjesta na iOS-u došla je za manje od jednog dana, dok joj je za isti pothvat trebalo četiri dana.

Korisnici Windows 10 Mobilea morali su do dosad sa zavišću gledati svoje prijatelje kako hvataju pokemone. Kao što je to slučaj s brojnim drugima, ova aplikacija nije dostupna u izdanju za Microsoftov mobilni operativni sustav.


Iako s debelim zakašnjenjem, čini se kako su se u Redmondu probudili iz stupora. Nakon što je više od 80 tisuća korisnika Windows Phonea zatražilo od Niantica da Pokemon Go učini dostupnim i na toj platformi, Microsoft je objavio kako razmatra načine kako to učiniti.

Evo što su točno rekli: 'Primili smo ogroman broj zahtjeva da (Windows) Store ponudi tu aplikaciju. Tim Windows Storea razmatra opcije kako najbolje udovoljiti tom zahtjevu. Obavijestit ćemo vas o svim novostima.'

To je, naravno, tek odgovor korisničke podrške. Tako su bili najavili i Snapchat za Windows 10 Phone, pa od toga još uvijek nema ništa.

Više:Neowin