proljetno osvježavanje

Pogledajte što sve donose ažurirani Windowsi

30.04.2018 u 09:35

Bionic
Reading

Taman kad su se svi zapitali gdje je proljetno ažuriranje sustava, iz Microsofta su predstavili mnoštvo novih značajki i poboljšanja među kojima su Timeline, Focus Assist, Cortana, Edge i mnoga druga. Već sada ga možete skinuti, a od 8. svibnja bit će dostupan za sve korisnike

Korisnici operativnog sustava Windows 10 mogu preuzeti besplatno ažuriranje za travanj 2018. već od danas, a službeno će biti dostupan na svim Windows računalima od 8. svibnja.

Microsoftov korporativni potpredsjednik Yusuf Mehdi, objavio je na svom blogu kako ažuriranje obećava mnoštvo novih značajki, od kojih će mnoge poboljšati iskustvo i uštedjeli vrijeme tijekom rada na računalu.

Nova značajka Timeline omogućuje korisnicima da svoje računalo vrate natrag do 30 dana kako bi pronašli izbrisane datoteke, dokumente ili projekte, što znači da ćete moći vratiti ono što ste radili prije nekoliko tjedana putem automatskih spremanja ili pretraživanjem u nekoliko trenutaka.

Najbolje od svega, Timeline će funkcionirati i na iOS ili Android uređajima na kojima je instaliran neki od Microsoftovih programa – Microsoft Edge ili Office 365.

Također je s ažuriranjem predstavljena i još jedna značajka – Focus Assist, koja će korisnicima pružiti detaljan sažetak onoga što su propustili dok su se zabavljali na društvenim medijima, uključujući e-poštu, obavijesti ili ažuriranja. Može se uključiti kada je to potrebno ili postaviti za određeno vrijeme ako želite nešto obaviti bez ometanja.

  • +2
Microsoft Surface Book 2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Preglednik Microsoft Edge je također ažuriran, a nova verzija sadrži različite mogućnosti, uključujući i mogućnost utišavanja pojedinačnih kartica jednostavnim klikom na audio ikonu kartice. Također ima mogućnost pregledavanja knjiga, PDF-ova i čitanja stranica na cijelom zaslonu, opcije automatskog popunjavanja obrazaca za plaćanje web-mjesta, pa čak i ugrađenog gumba za gramatičke alate za pomoć pri razumijevanju čitanja.

Ako ste se navikli na prednosti glasovnog asistenta Cortana, imate sreću – dodano je ažuriranje opcije diktiranja što bi trebalo olakšati snimanje izgovorenoga na brz i precizan način. Da biste ga pokrenuli, postavite pokazivač u tekstualno polje, a zatim pritisnite tipku Win + H i započnite diktiranje, a zatim pregledajte svoje riječi na zaslonu.

Naravno, to su samo neke od novih značajki koje dolaze u najnovije ažuriranje za Windows 10, uz pojednostavljene alate za upravljanje informacijama za poslovne korisnike, nove kreativne značajke za Fotografije, 3D i Windows Mješovitu stvarnost te nova poboljšanja sigurnosti i dnevnog reda, piše Techradar.

KORISNO

Pet alata kojima ćete vratiti lozinke za Microsoft Office

Pogledaj galeriju