NOVE TEHNOLOGIJE

Pogledajte kućnu kameru koja lebdi i snima sve oko sebe

23.10.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Moon je lebdeći digitalni nadzornik koji se puni bežično, vezan na sve vaše kućne uređaje te je (sudeći prema Indiegogou) apsolutni hit među gadgetoljupcima

Ako tražite sofisticirani Smart Hub za vaš stan ili kuću, mogao bi vam se svidjeti novi hit s Indiegogoa pod imenom Moon. Radi se o pametnoj kameri koja može snimati danju i noću, puni se bežično, sprema snimke na cloudu, a koristi masu senzora koji vam daju jasnu sliku što se zbiva u kući.

Moon je prvi indiegogo projekt kompanije 1-Ring, koji bi na tržište trebao stići početkom iduće godine. Razvojni tim već je premašio cilj financiranja, a do kraja kampanje imaju malo manje od mjesec dana. Prva lebdeća kamera na svijetu polako se diže u zrak i spokojno lebdi iznad postolja. Moon može snimati sve oko sebe zahvaljujući vidnom polju od 360 stupnjeva, ima ugrađene senzore za zvuk, puni se bežično i nikad mu ne ponestaje struje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: 1-Ring

Uklapa se u kućanstvo

Uređaj se elegantno integrira s vašim internetom stvari i ostalim kućnim aparatima, kompatibilan je s Google Homeom i Amazon Alexom (podrška za Apple HomeKit dolazu uskoro). Moon za komunikaciju s drugim spravicama koristi ZigBee, Z-Wave, Bluetooth Smart i IR blaster.

Kućište za kameru napravljeno je od aluminija, plastike i gume, a može prepoznati 'stranca' i automatski početi snimati čim netko ušeće u sobu. Uređaj ima zvučnik i tri osjetljiva mikrofona koje korsinik može koristiti za telefonske ili internet pozive. Snimljene fotografije i filmove automatski možete uploadati na Google Drive ili Dropbox. Ako ste zaluđeni paranoik (što ovih dana nije ni čudno), sve možete uploadati na vlastiti FTP server ili mikro SD karticu.

Upravljanje na daljinu

Uređajem se na daljinu upravlja pomoću aplikacije Moon Commander, a 'kuglu', odnosno kameru moguće je skinuti s postolja i pričvrstiti na bilo kakvu metalnu površinu gdje nesmetano snima do pet sati HD videa. Senzori mogu prepoznati temperaturu sobe, vlagu, svijetlo i razine ugljičnog dioksida. Moon također može 'glumiti' ukućena paleći i gaseći rasvjetu i/ili druge uređaje.

Ako će sve ići po planu, Moon će biti dostupan u ožujku 2018. po cijeni od 330 dolara. Ako želite podržati projekt, uređaj možete dobiti za 209 dolara.

The Moon Izvor: Screenshot / Autor: 1-Ring