TEHNO NOVITETI

Pogledajte kakvi nas Samsung televizori čekaju ove godine

08.03.2018 u 15:35

Bionic
Reading

Novi QLED TV prijemnici neobičnog dizajna sa Smart Display značajkama omogućuju niz novih rješenja za gledanje TV i video sadržaja

Trinaestu godinu zaredom Samsung je na događanju First Look New York u zgradi Američke burze na Manhattanu, predstavio svoju vodeću liniju QLED TV prijemnika i AV proizvoda za 2018. godinu. Tvrtka je novu generaciju QLED TV prijemnika predstavila pred više od tisuću sudionika te pokazala nove, poboljšane značajke koje iskustvo gledanja televizije čine boljim.

Tijekom glavne prezentacije Jonghee Han, predsjednik odjela Visual Display u tvrtki Samsung Electronics, je uz ostale direktore tvrtke Samsung objasnio da vodeća linija TV prijemnika za 2018. godinu korisnicima pruža neusporediv doživljaj kućne zabave, a nastala je s ciljem uklanjanja poteškoća tijekom postavljanja, prikazivanja i pristupanja TV sadržaju. Tako, na koncu, korisnicima pruža mogućnost da više vremena provedu radeći ono što ih uistinu veseli.

'Našom linijom QLED TV prijemnika za 2018. godinu promijenili smo definiciju vizualnog prikaza inteligentnim zaslonom', rekao je predsjednik Jonghee Han te dodao 'Nova linija QLED TV prijemnika dizajnirana je kako bi se kompletno uklopila i poboljšala korisnikovu svakodnevicu, nevjerojatno je jednostavna za uporabu te korisnicima osigurava najbolji doživljaj gledanja TV sadržaja'.

Novo partnerstvo

Tijekom prezentacije su se na pozornici predsjedniku Hanu pridružili izvršni partneri The New York Timesa koji su razgovarali o novim, korisnim prednostima QLED linije TV prijemnika za 2018. godinu. Mark Thompson, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke The New York Times je najavljujući novo partnerstvo sa Samsungom istaknuo 'Ambient Mode na QLED TV prijemnicima odličan je novi način koji gledateljima omogućuje da uživaju i dožive izvještavanje i vizualno novinarstvo The Timesa'.

U sklopu događanja First Look održana je i izložba za posjetitelje kako bi im se nizom zona i zaslona približila nova linija TV prijemnika za 2018. godinu, kao i njene značajke.

U Zoni velikog zaslona Samsung je predstavio i svoj priznati 146-inčni zidni, modularni ekran zasnovan na tehnologiji Micro LED.

Filmska zona bila je Samsungov multi-dimenzionalni N950 soundbar s Dolby Atmos, koji će biti dostupan kasnije ove godine.

Zonom Ambient Mode prikazana je nova tehnologijom koja TV prijemnik pretvara u lijepo funkcionalan zaslon s mnoštvom informacija.

Novi One Invisible Connection, u varijanti od 5 metara (dolazi s QLED TV prijemnikom) te u varijanti od 15 metara (opcionalno), mrežnim kabelom i podatkovnim kabelima spojeni su u jedan trajni kabel - prva industrija - omogućavajući korisnicima postavljanje TV prijemnika na mjesto gdje žele, bez zapetljanih kablova i nereda.

Samsungov Smart TV postav za 2018. godinu može se pomoću aplikacije Smart Things upotrijebiti na korisnikovom najčešće korištenom uređaju – mobilnom telefonu.

Samsungova linija TV prijemnika za 2018. dostupna je u trgovinama početkom ožujka 2018.