3D MAPPING U AKCIJI

Pogledajte kako je 3D tehnologijom ukrašen Dubrovnik

23.12.2015 u 14:49

Bionic
Reading

Na pročelju palače Sponza u Dubrovniku u utorak, 22. prosinca, izmjenjivali su se božićni i novogodišnji motivi, a posebno iznenađenje bio je i medo, neslužbena maskota ovogodišnjeg Zimskog festivala u Dubrovniku, koji je i progovorio

Uz zvučni isječak iz tradicionalne kolende i druge božićne melodije, projekcija je završila čestitkom Grada Dubrovnika, a u projekciji su uživali brojni građani Dubrovnika i turisti.

'Božićnu bajku' u tehnici 3D mapping izradila je dubrovačka tvrtka Pixell Design, uz podršku Hrvatskog Telekoma, tehnološkog partnera Grada Dubrovnika u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

'Osim dugogodišnje uspješne suradnje s Gradom Dubrovnikom na području telekomunikacija, suradnju sada proširujemo i na druga područja u kojima informacijska i telekomunikacijska tehnologija značajno mijenjaju život građana Dubrovnika na bolje.


HT je lider u implementaciji koncepcije Smart City u Hrvatskoj, kojoj je primarni cilj unaprijediti život građana primjenom suvremene tehnologije. Vrhunska tehnologija koju koristimo u 3D mappingu osnova je od koje krećemo i u provođenju koncepcije Smart City i predstavlja temelj buduće multifunkcionalne senzorske mreže pametnog grada.

Ova projekcija, na simboličan način, najavljuje naše mnogobrojne buduće aktivnosti s Gradom Dubrovnikom te se nadamo da će mu dati dodatan vjetar u leđa za osvajanje prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020.', istaknuo je Renato Totić, menadžer za korporativne korisnike HT-a.

'Grad Dubrovnik je kao član Izvršnog odbora i rizničar međunarodne udruge LUCI, koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta, iznimno zainteresiran za primjenu suvremenih tehnoloških rješenja, a u ovom slučaju osvaja upravo spoj baštine i novih tehnologija', rekao je nakon projekcije gradonačelnik Andro Vlahušić.

'Božićnu bajku' na palači Sponza možete vidjeti i u srijedu, 23. prosinca u 18, 19 i 20 sati.