SAMSUNG POJAŠNJAVA

Po čemu je to toliko posebna kamerica Galaxyja S8?

01.04.2017 u 08:28

Bionic
Reading

Kamera Samsungove najnovije perjanice identična je prethodniku. No južnokorejski div tvrdi kako je novi paket brži, bolji i općenito kvalitetniji - zahvaljujući kombinaciji softvera s novim čipovima

Vrijedi podsjetiti, Galaxy S7 i S7 edge stigli su s 12-megapikselnim senzorom Dual Pixel s optikom f/1.7 i optičkom stabilizacijom slike. Galaxy S8 i S8+ koriste identičan hardverski paket kad je riječ o kameri, no prava magija leži u softveru i tehnologiji koju omogućuje nova generacija čipova. 

Multi-frame image processing (obrada više snimljenih fotografija odjednom) osigurava da Galaxy S8 i S8+ mogu snimiti tri fotografije odjednom i korisniku pružaju onu najkvalitetniju. Međutim, sustav iskoristi i dvije odbačene fotografije za analizu kako bi povećao oštrinu i razinu detalja kod izvorno odabrane fotografije. Sve ovo odvija se iza kulisa i velikom brzinom pa korisnik ne može ni primijetiti što sve uređaj radi tijekom snimanja. Da stvar bude bolja, ova tehnika radi i kod toliko omraženog digitalnog zumiranja - fotografije će u svakom slučaju ispasti kvalitetnije neovisno o uvjetima osvjetljenja. 

K tome, Samsung je u aplikaciju kamerice dodao i mogućnost dodavanja filtera i naljepnica. Tu je ukupno 16 filtera, od čega ih je osam namijenjeno uljepšavanju i 34 naljepnice i 50 pečata. Naravno, najzanimljiviji materijal tu je onaj animirani koji koristi proširenu stvarnost kako bi dodao različite maske na lica korisnika. 

Samsung Galaxy S8 and S8+: Official Introduction Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung Mobile

Prednja kamerica uređaja je pak itekako doživjela nadogradnju te sada ima i autofokus. Riječ je o 8-megapikselnom senzoru s optikom f/1.7, što će osigurati mnogo kvalitetnije selfije i videomaterijal. 

Samsung se posebno hvali i mogućnosti kontrole kamerice uređaja gestama, tj. pokretima jedne ruke. To ne vrijedi tek za okidanje fotografija, već i dodavanje filtera te prebacivanje funkcija. 

Više: Samsung