bildanje mozga

Pet jednostavnih načina kojima ćete poboljšati radnu memoriju svog mozga

3/5

3. Art of Memory

Ako želite naučiti kako izgraditi 'palaču sjećanja' Sherlocka Holmesa, prikazanu u jednoj epizodi BBC-jeve serije, posjetite Art of Memory. Ova internetska stranica sadrži skladište raznih memorijskih alata, uključujući i najjednostavniji besplatni vodič za početnike o načinu funkcioniranja memorijske palače.
Tehnika pamćenja vodi vas korak po korak kroz osnove Metode lociranja. Prizor iz sela pomoći će vam da upamtite prvih 12 elemenata periodične tablice. Palače sjećanja često se preporučuju kao koristan alat za pamćenje studentima.
Glavna web stranica nudi mnogo više od ove metode. Zapravo pokriva gotovo svaku tehniku pamćenja na koju naiđete. Registrirajte se da biste dobili besplatnu knjigu za početnike s 28 stranica sa svim glavnim memorijskim tehnikama koja također daje odgovore na uobičajena pitanja. Također dobivate pristup forumima koji ima aktivnu zajednicu stručnjaka i amatera spremnih vam pomoći u vašem putovanju.

3. Art of Memory

3. Art of Memory

Izvor: Profimedia / Alamy / Autor: Ammentorp Photography

Prethodna slika Sljedeca slika
Nije čudo što se ne možemo sjetiti svega što smo pročitalo, svih ljudi koje smo sreli i svih zvukova koje smo čuli. Srećom, postoje alati za resetiranje i hakiranje mozga koji vam mogu pomoći da poboljšate pamćenje