bildanje mozga

Pet jednostavnih načina kojima ćete poboljšati radnu memoriju svog mozga

2/5

2. Mochi

Mochi također koristi tehniku ​​razmaknutih ponavljanja. Ali ovo nije web aplikacija, pa joj možete pristupiti samo na radnoj površini na koju instalirate softver. Možete stvoriti i nove kartice koje podržavaju Markdown, tekst i emojije, ali ne i slike. Mochi ima tri značajke koje ga razlikuju od običnih flash kartica.
Prvo, niste ograničeni na jedan odgovor. Na fizičkoj flash kartici mogli biste imati pitanje samo na jednoj strani i odgovor na drugoj. Mochi vam omogućuje dodavanje više odgovora ili savjeta koji se kasne u koracima. To se podiže za uobičajene karte. Drugo, Mochi vam omogućuje da sakrijete riječi u pitanju koje postavljate. Značajka "Zatvori" jednostavno će zamagliti riječi iz velikog komada teksta, tražeći da popunite praznine. I na kraju, Mochi vam omogućuje dodavanje detaljnih bilješki za vaše studije. Zatim možete povezati kartice s bilješkama ili od njih napraviti kartice. Učinkovit je sustav upamtiti ono što ste trebali, a ujedno i naučiti više u slučaju da ste zaboravili.
Aplikacija ove dvije metode spaja s algoritmom koji prati kartice i pojačava zadržavanje s razmaknutim ponavljanjem. Mochiju možete dodati neograničen broj paluba i kartica, ali ne možete mu pristupiti na telefonu ili drugom računalu.

2. Mochi

2. Mochi

Izvor: Profimedia / Alamy / Autor: Prathan Chorruangsak

Prethodna slika Sljedeca slika
Nije čudo što se ne možemo sjetiti svega što smo pročitalo, svih ljudi koje smo sreli i svih zvukova koje smo čuli. Srećom, postoje alati za resetiranje i hakiranje mozga koji vam mogu pomoći da poboljšate pamćenje