INOVACIJE

Panasonicovi sustavi za grijanje i hlađenje

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 09.12.2011 14:30
  • Objavljeno 09.12.2011 u 13:47
Panasonic ecoideas

Panasonic ecoideas

Izvor: tportal.hr / Autor: Inventa

Nove inovativne proizvodne linije, povećane investicije u istraživanje i razvoj, usavršavanje, te istaknuti novi distributeri predstavljaju buduće smjernice za Panasonicov razvoj u 2012. godini

Wiesbaden, Njemačka, 7. prosinca 2011. godine - Tvrtka Panasonic za proizvođenje kućnih i klimatskih uređaja za područje Europe (PHAAE) danas je najavila kako u nadolazećoj financijskoj godini namjerava raširiti djelatnost proizvodnje sustava za grijanje i hlađenje. PHAAE se obavezala na proširenje ponude proizvoda, dodatne investicije u istraživanje i razvoj, te dodatno povećanje distribucije uz pomoć novih distributera.

Inovacije proizvoda i investicije

Kao dio neprestanog zalaganja za trg sustava za grijanje i hlađenje, tvrtka PHAAE investirala je u podružnicu za istraživanje i razvoj u Langenu, u Njemačkoj. Podružnica je zadužena za razvijanje proizvoda, koji odgovaraju potrebama europskih kupaca kao i europskom zakonodavstvu. S razvojnim centrom u Europi inovativni produkti brže će se pojavljivati na europskim tržištima, te će tako i prije biti dostupni europskim kupcima.

Od velikog značenja mnogobrojnih investicija u program za istraživanje i razvoj za sljedeću godinu jest proizvodnja prodornih sustava, koji Panasonicovim kupcima nude:

•Tehnološke inovacije za bolju učinkovitost i djelovanje
•Reduciranje potrošnje energije i ispusta CO2
•Ekološke inovacije za grijanje i hlađenje

Panasonicove investicije u istraživanje i razvoj već pokazuju rezultate. Panasonic je na trg nedavno lansirao serije Mini ECOi iz linije VRF donoseći učinkovita rješenja za novi i brzo rastući trg proizvodnje sustava za grijanje i hlađenje u stambenom i komercijalnom sektoru. U nadolazećim mjesecima PHAAE namjerava na trg lansirati novu liniju plinskih toplinskih pumpi (GHP), koje će biti učinkovitije i lakše za instaliranje.

Uz sve to, PHAAE inovativne toplinske pumpe Aquarea najbolje odgovaraju potrebama kupaca dosad. Zadnja inovacija u toj liniji proizvoda je nova, kompaktna, mono-blok toplinska pumpa Aquarea zrak/voda sa 6 kW, dizajnirana posebice za europsko tržište. Idealna je za prostorne kuće s niskom potrošnjom energije, budući da mono-blok dizajn učinkovito kombinira vanjske i unutrašnje jedinice u sustav, koji je nevjerojatno lako instalirati. Nadogradnje za tu liniju pumpe su kompaktnije, elegantnije, ekonomičnije i jednostavnije za instaliranje i održavanje no ikad prije.

Veliki dio investicija je također bio potreban za lokalne certifikate, kao što su Microgeneration Certification Scheme (MCS) u Velikoj Britaniji, NFPAC u Francuskoj i EHPA u Njemačkoj, kako bi linija Aquarea svojim kupcima omogućila potpuno povjerenje u besprijekorno djelovanje svojih proizvoda.

Povećana distribucija

Kako bi inovativni proizvodi bili dostupni kupcima diljem Europe, PHAAE se zalaže za povećanje broja distribucijskih partnera, da bi pokrili sva glavna europska tržišta za prodaju sustava grijanja i hlađenja.

Enrique Vilamitjana, izvršni direktor tvrtke PHAAE, rekao je: „I dalje se zalažemo ponuditi našim kupcima inovativne sustave za grijanje i hlađenje, koji će nadmašiti njihove zahtjeve. To postižemo investiranjem u istraživanje i razvoj, kako bi našim kupcima omogućili i osigurali inovativne i prodorne proizvode te investiranjem u distribuciju i partnere, kako bi ti proizvodi mogli biti dostupni diljem Europe.“

„Ponosan sam na naša dosadašnja dostignuća na tom području, kao što je razvoj plinske toplinske pumpe Aquarea i otvaranje centra za razvoj i istraživanje u Langenu. No to je tek početak, koji nam je tek otvorio vrata za nadolazeću 2012 godinu.“

Investiranje u usavršavanje

Kao dio strategije razvoja, Panasonic dodatno investira u usavršavanje i izgradnju novih centara u Budimpešti, Stockholmu i Velikoj Britaniji. Za ovu godinu predviđena su otvaranja dviju novih centara za usavršavanje u Francuskoj, u Parizu i gradu Valence. Namijenjeni su potpori za postojeća i nova partnerstva te ponudi novih proizvoda kupcima putem povjerljivih distributera. Novi centri za usavršavanje instalaterima pružaju impresivne programe usavršavanja, osiguravaju potporne materijale za podizanje informiranosti te tehnološke kapacitete dizajna, instaliranja, i puštanja Panasonicovih sustava u pogon.

O kućnim uređajima i klimatskim uređajima Panasonic
S više od 30 godina iskustva te s izvozom u više od 120 zemalja diljem svijeta, te više od 100 milijuna proizvedenih kompresora, Panasonic je jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji klimatizacijskih uređaja.

Panasonic pruža četiri linije inovativnih rješenja za grijanje i klimatizaciju za kućanstvo, urede, tvrtke i industrijske objekte.

Panasonic daje posebnu važnost kvaliteti svojih rješenja, što se odražava u dobro osmišljenom dizajnu i jamstvu za zdrav zrak, udovoljavajući najstrožim standardima potrošnje energije, očuvanju okoliša i emisijama buke.

O Panasonicu
Panasonic Corporation je vodeća svjetska tvrtka u razvoju i proizvodnji elektronskih proizvoda za širok omjer potrošačkih, poslovnih i industrijskih potreba, sa sjedištem u japanskoj Osaki. U poslovnoj godini koja je završila 31. ožujka 2011. godine, Panasonic je zabilježio konsolidiranu neto prodaju u vrijednosti od 8.69 bilijuna jena (79 milijardi eura). Dionice tvrtke kotiraju na burzama u Tokiju, Osaki, Nagoji i New Yorku (NYSE: PC). Za više informacija o tvrtci i zaštitnom znaku Panasonic posjetite internetsku stranicu www.panasonic.net

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi