DIGITALNI KOMPAKTI

Panasonicova četiri nova digitalna fotoaparata

16.01.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Panasonic je u zadnje vrijeme prilično aktivan na polju digitalnih fotoaparata i proizveo je četiri nova kompaktna modela

U nižem kompaktnom segmentu Panasonic je predstavio fotoaparate DMC-FS6 i DMC-FS7. Oba imaju četverostruki zum koji počinje na ne baš širokih 33 mm žarišne udaljenosti, elektronsku stabilizaciju slike i najnoviji procesor slike Venus Engine. Model FS6 ima CCD čip razlučivosti 8,1 megapiksel, a FS7 razlučivosti 10,1 megapiksel.

Panasonic DMC-LS85 je fotoaparat identičnih karakteristika kao i DMC-FS6, s jedinom razlikom što kao izvor energije koristi AA baterije.

Vjerojatno najzanimljiviji model je ultrakompaktni DMC-FS15. U kućište izuzetno malih dimenzija Panasonic je uspio ugraditi objektiv Leica raspona 29-145 mm, dakle 5x zum, i CCD čip razlučivosti 12,1 megapiksel. FS15 je krcat modernim tehnologijama za poboljšanje kvalitete slike poput detekcije lica, stabilizacije slike Mega OIS, automatskog namještanja postavki s obzirom na motiv fotografiranja (Intelligent Scene Selector). Povrh svega FS15 snima HD video zapis.