NOVI MODELI

Panasonic nas u 2017. planira razmaziti luksuznim HDR i UHD televizorima

17.02.2017 u 07:10

Bionic
Reading

Nakon uspješnog predstavljanja novih modela na ovogodišnjem sajmu CES, Panasonic se sprema za njihovo plasiranje na tržište

Panasonic je predstavio dodatak svojoj seriji 4K Pro HDR Ultra HD OLED TV proizvoda. Nakon predstavljanja 65-inčnog modela EZ1000 u siječnju ove godine na CES-u u Las Vegasu, Panasonic predstavlja i 77-inčnu verziju modela EZ1000 te novi model OLED TV-a za 2017., EZ950 koji će biti dostupan u 65 i 55-inčnoj verziji.

Modeli profesionalnih standarda EZ1000 i EZ950 koriste tehnologiju OLED, zajedno s visokim razinama crne boje i, citiramo, 'najpreciznijom reprodukcijom boja ikad viđenom'. Oba modela pokreće novi Panasonicov procesor Studio Colour HCX2 koji postiže veliku preciznost u reprodukciji boja kod televizora koji su dostupni u širokoj prodaji.

Drugim riječima, modeli koriste tehnologije koje su prije bile dostupne jedino na profesionalnim monitorima čija je cijena nekoliko desetaka tisuća dolara, što znači da je uz EZ1000 i EZ950 Panasonic korisnicima odlučio donijeti zbilja visoke standarde.

EZ100 posjeduje Dynamic Blade Speaker zvučnike na kojem je radio Technics. 65-inčni EZ1000 te 65-inčni i 55-inčni EZ950 u Europi će biti dostupni od lipnja ove godine, dok će se 77-inčni EZ1000 u prodavaonicama pronaći početkom jeseni.

U liniji novih LED televizora za 2017. godinu nalaze se i 4K UHD i Full HD modeli. Osmišljeni s ciljem da nadopune novu Panasonicovu liniju 4K Pro Ultra HD OLED televizora, nova generacija LED modela odlikuje se inovativnom obradom slike, poboljšanim LED osvjetljenjem i novim LCD ekranima. Panasonic sada korisnicima uzduž svoje 4K ponude nudi opciju za HDR.

Panasonic je novoj seriji dodao podesiva postolja koja korisnicima omogućuju različite opcije kod postavljanja uređaja.

Novitet su također i HDR mogućnosti na svakom modelu u seriji LED televizora. Zahvaljujući HDR-Multi podršci, svi modeli mogu reproducirati HDR10 sadržaj s Ultra HD Blu-Ray diskova i s internetskih streaming servisa. Također, uređaji će moći reproducirati i sadržaj s HLG (Hybrid Log-Gamma) izvora za koje se očekuje kako će ući u široku upotrebu do kraja ove godine. Svi novi modeli podržavat će 4K HDR streamanje sa Netflixa, Amazona i YouTubea.

Dostupan u verzijama od 65, 58, 50 i 40 inča, model EX700 odlikuje se brzom obradom (1,600 Hz) koja reproducira vrhunsku kvalitetu slike i čist i gladak prikaz pokreta. Lokalno zatamnjenje u kombinaciji sa svijetlim ekranom, sjajnim kontrastom i novim naprednim načinom obrade boja, omogućuje modelu EX700 i obradu i reprodukciju prirodne HDR slike s HDR10 i HLG izvora.

S visoko-kontrastnim ekranom, naprednom obradom boja, visokim razinama svjetline i adaptivnim pozadinskim zatamnjenjem EX600 potvrda je da Pansonic odsad korisnicima nudi prednosti HDR-a na svakom 4K ekranu. Druga novost je dostupnost verzije ovog modela od 65 inča, a korisnicima su dostupne i verzije od 55, 49 i 40 inča. S bržom mogućnošću obrade slike (1,300 HZ) EX600 je rješenje za gledanje brzih akcijskih scena. EX600 posjeduje My Home Screen 2.0 sučelje koje korisnicima omogućuje jednostavno upravljanje uređajem, dok je novi Art & Interior okvir uparen s postoljem Switch Design. Verzije od 65 i 55 inča, kao i u slučaju modela EX700, posjeduju postolje čija je dužina podesiva ovisno o želji korisnika.

ES500 je najbolji model u kategoriji Full HD. Model posjeduje mogućnost brže obrade slika (600 Hz) što posebno dolazi do izražaja kod reprodukcije akcijskih scena i dostupan je u verzijama od 24, 32, 40 i 49 inča. Poboljšani dizajn još je jedna važna nova karakteristika - metalno postolje i dijamantni okvir modelu ES500 daju dozu profinjenosti kakvu zaslužuje uređaj s vrhunskom reprodukcijom slike.

Za više informacija posjetite službene stranice Panasonic.