SULUDA IDEJA

Oznake web stranica poput onih na filmovima

29.12.2008 u 10:15

Bionic
Reading

Iz tabora britanskoga ministarstva kulture dolazi neobična inicijativa prema kojoj bi nadležno tijelo web stranicama dodjeljivalo alfanumeričke oznake karakterizirajući tako njihov sadržaj

Ovu inicijativu pokrenuo je Andy Burnham, aktualni britanski ministar kulture, koji na ovom polju najavljuje suradnju s administracijom novoizabranog američkog predsjednika Baracka Obame. Cilj direktne suradnje s taborom novog predsjednika SAD-a je postaviti globalne industrijske standarde kojih bi se trebale držati sve stranice na engleskom jeziku.

Prema Burnhamovoj ideji, određeni materijali dostupni na internetu, neprimjereni mladima na primjer, ne bi bili vidljivi prije određenog vremena. Jednako kao što na javnim televizijama diljem svijeta u određenim 'ranim' vremenima nije moguće pogledati film koji uključuje nasilje, seks i slične 'zabranjene' materijale.

Cijela stvar za sada je isključivo u idejnoj fazi, a u svom intervjuu za vikend-izdanje The Daily Telegrapha, Andy Burnham nije otkrio nikakve detalje provedbe ovog pomalo bizarnog plana.