EUROPEAN FORUM 2015

Ovo su Samsungovi noviteti za Europu

06.02.2015 u 18:40

Bionic
Reading

Tijekom European Foruma u Monacu Samsung predstavlja svoju viziju života s pametnim uređajima, kao i novitete za tekuću godinu, među kojima su posebno istaknuti SUHD televizori, audio rješenja te pametni kućanski aparati

Perjanica u seriji televizora SUHD je 88-inčni (223 centimetra) prijamnik serije JS9500, opremljen nano-kristalnom tehnologijom ekrana. SUHD re-mastering sustav automatski analizira osvjetljenje slike i time umanjuje potrošnju električne energije te istovremeno zadržava kontrast dva i pol puta veći od onog uobičajenih televizora.

Od 2015. godine svi Samsung pametni televizori bit će opremljeni operativnim sustavom Tizen, što će omogućiti bolju povezivost prijamnika s drugim uređajima kao što su pametni telefoni, tableti, digitalni fotoaparati i računala, dok razvojnim inženjerima na raspolaganje stavljaju robusnu i jednostavnu platformu za programiranje aplikacija.

Na europskom tržištu Samsung će ponuditi tri serije SUHD televizora, JS9500, JS9000 te JS8500, dijagonala od 44 do 88 inča (112 do 223 cm).

Novi zvučnici serije WAM7500 i WAM6500 reproduciraju tonove vodoravno i okomito u svakom pravcu. Samsung je također predstavio seriju zakrivljenih soundbara osmišljenih kao dodatak zakrivljenim televizorima dijagonala 48 do 78 inča (121 do 198 cm).

Zakrivljene zvučnike moguće je bežično povezati ne samo s televizorima nego i s tabletima i pametnim telefonima.

Među novostima za europsko tržište tvrtka je istaknula Kitchen Fit hladnjak te novu generaciju pećnica s intuitivnim upravljanjem na dodir prsta.Predstavili su i nove indukcijske ploče s virtualnim plamenicima, koji korisnicima pomažu lakše podesiti temperaturu, kako se jela ne bi prekuhala.

Perilica WaterWall donosi čišćenje pomoću vodenog vala koji, za razliku od klasičnih mehanizama perilica, dopire do svakog kuta.

Samsung je također proširio liniju pametnih telefona Galaxy A na europskom tržištu. Uređaji su opremljeni prednjom kamerom razlučivosti pet milijuna točaka a izdvajaju se metalnim i izuzetno tankim kućištem.

Ponudu uređaja za poslovne korisnike tvrtka je osvježila višefunkcijskim pisačem MX7, opremljenim četverojezgrenim procesorom koji povećava učinkovitost i osjetno smanjuje vrijeme čekanja prilikom ispisa.

Ovom pisaču tako je potrebno 18 sekundi za pokretanje, odnosno 12 sekundi za 'buđenje' iz rada na čekanju, dok je za ispis prvog crno-bijelog dokumenta potrebno tri sekunde. Prvi dokument u boji može ispisati za četiri i pol sekunde, a maksimalna razlučivost ispisa je 1200 točaka po inču.

MX pisaču je također potrebno znatno manje vremena za preslik ili skeniranje dokumenata pa tako, u jednoj minuti, može odskenirati 120 stranica. Na računalnu mrežu povezuje se bežično, wi-fi ili Bluetooth vezom.

Valja spomenuti kako pisač pokreće Android operativni sustav, a za interakciju s korisnikom skrbi 10,1-inčni (25,6 cm) zaslon osjetljiv na dodir, koji dodatno olakšava upravljanje kao i pregled i uređivanje dokumenata na licu mjesta.